Hagyományos vagy elektromos fogkefe?

Home/videós blog/Hagyományos vagy elektromos fogkefe?

Aki egy kicsit komolyabban odafigyel a szájápolásra, előbb vagy utóbb felteszi magának a kérdést: Vajon jó döntés lenne-e a hagyományos, jól bevált kézi fogkefét elektromosra cserélni?

Az elektromos fogkefe tényleg hatékonyabb, mint a kézi?

A megfelelő eszközök használata szájhigiéniánk megtartásában döntő fontosságú. Nézzük meg, hogy milyen érvek szólnak az elektromos és a hagyományos fogkefe mellett.

Az emberi kéz ügyessége átlagosan fél perc után csökken, így a fogmosás hatékonysága, intenzitása a hagyományos fogkefével nem minden esetben kielégítő. Általánosságban 2-3 percig kell fogat mosni, azonban a statisztikák szerint a hagyományos fogkefét használók körében ez az idő kevesebb mint egy perc.

A vizsgálatok szerint több időt tölt fogmosással az, aki elektromos fogkefét használ. Egyrészt az élmény miatt, másrészt olyan modern technikai újdonságok miatt, mint az időzítő, a kijelző, vagy akár alkalmazások okostelefonra.

Az elektromos fogkefe működése során enyhén masszírozza az ínyt, ami igen fontos a fogágy egészségének megőrzése szempontjából. Erősebb a fogmosásra való késztetés az elektromos fogkefét használó esetében, főleg gyerekeknél, mert ők szeretik az ilyen e-játékokat.

Az elektromos fogkefék fejrésze kisebb, ami például a terhesek esetén előnyös az érzékeny garat-reflex miatt, illetve a rögzített fogszabályozót viselőknél hatásosabban tisztít, mint a hagyományos fogkefe.

Mi tehát a végső konklúzió?

Lehet jól használni a kézi fogkefét és rosszul az elektromost, és fordítva is. A fogmosáskor a lényeg a hatékonyság!

Ilyen szempontból egyértelműen az elektromos fogkefe a nyerő. A fogközök tisztán tartásáról sem szabad elfeledkezni a legmodernebb elektromos fogkefe esetén sem. A megfelelő száj- és fogápolás sem helyettesíti a félévenkénti fogászati ellenőrzést.

Amennyiben videónkat hasznosnak találta ossza meg! Amennyiben bármilyen kérdése van, írjon a hozzászólásokban!