A legveszélyesebb fogfehérítési praktikák

Home/videós blog/A legveszélyesebb fogfehérítési praktikák

 

Mindenki a Hollywood-i mosolyra és vakítóan fehér fogakra vágyik, ezért hajlandó szinte bármilyen módszert kipróbálni. Vannak azonban olyan, az interneten is népszerűsített technikák, amelyek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak.

Fogfehérítés sóval, szódabikarbónával

A leggyakoribb hibák egyike, ha sóval vagy szódabikarbónával dörzsöljük fogainkat. A szódabikarbóna esetén a kívánt eredmény ugyan megtörténik, de a fogfelszín felérdesedik, így a szennyeződések később sokkal könnyebben megtapadnak a fogfelszínen. Pár nap elteltével jobban elszíneződnek fogaink, mint előtte. A sóval való dörzsölés, pedig még nagyobb károkat okoz, hiszen a dörzsölés durva karcolásokat ejt a fogzománcon.

Fogfehérítés citrom, citromlé használatával

Közkedvelt a citrom és a citromlé használata is, amely már pár alkalom után teljesen lemarja a fogzománcot. A fogfelület így valóban egy időre optikailag fehérebbnek látszik, de ez csak illúzió. Szélsőséges esetben, az állandó savas kémhatás hatására visszafordíthatatlan károkkal számolhatunk. A citrom a  zománcot  teljes lemarja és az alatta található dentin réteg válik láthatóvá. Ennek köszönhetően fogak nem csak érzékenyek lesznek, de sokkal sárgábbak is.

Fogfehérítés fogfehérítő fogkrémek

A fogfehérítő fogkrémek külön kategóriát képeznek, hiszen fehérítő hatásuk ugyan nincs, de  legalább nem jelentenek akkora veszélyt fogainkra. Gondoljunk csak bele, ha valóban lehetséges lenne a fogkrémek segítségével elérhető fogfehérítés, miért lenne szükség csúcstechnológiával felszerelt fogászati fogfehérítésre és miért nem mindenki ragyogóan fehér fogakkal mászkál Budapest utcáin? A válasz egyszerű.

Egy fogkrém sem alkalmas fogfehérítésre, csupán minimális hatás érhető el vele. A reklámok túlzók és megtévesztők, így spóroljuk meg magunknak a felesleges kiadást.

Ha valóban fehér fogakra vágyunk érdemes felkeresni fogorvosunkat, kikérni véleményét és olyan módszert választani amely teljes mértékben ellenőrizhető. Fontos tudni, hogy fogaink színe genetikai adottság, amelyen étkezési és ital fogyasztási szokásaink helyes megválasztásával javíthatunk.