Otthoni fogfehérítés veszélyei

Home/Egyéb/Otthoni fogfehérítés veszélyei

Egyre többször találkozhatunk a közösségi médiában, televíziós reklámokban fogfehérítő készítményekkel, amelyeket közéleti személyiségek ragyogóan fehér, tökéletes mosollyal népszerűsítenek. De vajon hihetünk ezeknek termékeknek?

Mint fogorvos és szájsebész természetesen sajátos véleménnyel rendelkezem ezekről a divatos készítményekről, hatóanyagaikról, szervezetünkre gyakorolt hatásáról. Azonban kérem Önt, hogy néhány tanácsot feltétlenül fogadjon meg, mielőtt leemeli a polcról vagy utánajárás nélkül megrendeli ezeket a termékeket.

Mit csináljuk otthoni fogfehérítés előtt?

A legfontosabb, hogy mielőtt bármilyen termék használatába belekezd, feltétlenül konzultáljon fogorvosával és ellenőriztesse fogai állapotát, valamint kérje ki tanácsát a készítmény összetételével, felhasználási módjával kapcsolatosan. A piacon ugyanis rengeteg olyan készítmény van, amely nem felel meg  az európai előírásoknak, ezzel visszafordíthatatlan károkat okozva a fogakban és a szájüregben egyaránt.

Semmi estre se mulassza el fogazatának ellenőrzését, hiszen a nem megfelelően előkészített fogazatra használt fehérítőanyag komoly roncsolást képes okozni.

Ínygyulladás, fogágybetegség, fogszuvasodás vagy szájüregi gyulladás során alkalmazott fehérítőanyag visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat, akár fogai elvesztésének kockázatával is számolnia kell.

A páciensek leggyakrabban az ilyen készítményekkel történő fogfehérítés utáni „foltos” végeredmény miatt keresnek fel, amelynek orvosolása sok esetben nagyon nehéz feladatnak bizonyul.

Ne essen bele az  olcsó ismeretlen fehérítőtermékek csapdájába még ha ismert személyek reklámozzák azt.