3 tipp a hatékonyabb fogmosáshoz

Home/videós blog/3 tipp a hatékonyabb fogmosáshoz

A két leggyakoribb hiba a fogmosás során az, ha nagyon erősen nyomjuk rá a fogkefét a fogainkra, valamint ha nem mosunk megfelelő ideig fogat. Ezért több kutató vizsgálja azt, hogyan tudnánk elsajátítani a megfelelő technikát és betartani a minimális napi 2-szer 2 perces fogmosási időtartamot, hiszen a fogmosás a legfontosabb eszköze szájunk egészségének megőrzésében.

Mi a Gangnam Style és a fogmosás közötti összefüggés?

Rájöttek arra, hogy bizonyos zenéket hallgatva az emberek jobban megmossák a fogukat. A kisérletek azt igazolják, hogy bizonyos dalok és ritmusok elősegítik a fogmosást. Ezekre a zenékre az emberek alaposabban dörzsölik fogaikat, ráadásul élvezik is a fogmosást, ahelyett, hogy szenvedésnek, felesleges dolognak élnék meg.

Egy másik kísérlet szerint, ha fogmosás közben selfiet vagy videót készítünk magunkról nem csak a technikánk javul, de sokkal jobban oda is figyelünk a részletekre.

Én mindenkinek azt javaslom, hogy használjon elektromos fogkefét, mivel számtalan előnye mellett ma már a legtöbb ilyen készülék beépített időzítővel rendelkezik. Pácienseim elmondása szerint elektromos fogkefével nem csak szívesebben, hanem hosszabb ideig is mosnak fogat.

Bármilyen módszert is válasszunk, a legfontosabb az, hogy a lehatékonyabban tisztítsuk meg fogainkat! Kísérletezzenek bátran és osszák meg velünk tapasztalataikat, hogy mindenki számára élmény lehessen a fogmosás!