Mennyi ideig mossunk fogat?

Home/Egyéb/Mennyi ideig mossunk fogat?

Ez a kérdés nagyon gyakran kerül elő, azonban erre egzakt módon válaszolni nem lehet. Általánosságban elmondható, hogy az egészséges szájüreg esetében 2-3 perces időtartamot szoktunk ajánlani.

Azonban minden ember más, ezáltal minden embernek a ritmusa, a fogmosási ritmusa is más. A legfontosabb az, hogy nem szabad a fogmosást időben mérni! A legfontosabb az, hogy a fogak minden egyes felszíne megfelelően, kellő ideig legyen mosva ahhoz, hogy egy megfelelő, szép, egészséges, plakkmentes, baktériumoktól mentes szájüreget tudjunk elérni.

Érdemes egy megfelelő rutint kialakítani ahhoz, hogy biztosítani tudjuk az egészséges szájat, illetve azt, hogy baktériummentes a fog minden felszíne. Ehhez egy nekünk megfelelő fogmosási technikát kell kialakítani.

Méghozzá érdemes mindig egy adott irányból, a másik irányba haladni és ha ez napi rutinná válik, a kéz megszokja, és ennek következtében egy megfelelő, szép és egészséges szájüreg alakítható ki.

A megfelelően egészséges szájüreg fenntartása érdekében, nem csak a szájüregben eltöltött idő a lényeges, hanem a megfelelő rutin kialakítása és a fogmosási technika.

Amennyiben videónkat hasznosnak találta ossza meg! Amennyiben bármilyen kérdése van, írjon a hozzászólásokban!