A 4 legnagyobb tévhit a fogszabályozásról

Home/szöveges blog/A 4 legnagyobb tévhit a fogszabályozásról
Dr. Tussinger Mónika fogszabályozás konzultáció közben.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már szinte minden korosztályban nagyon népszerű a fogszabályozás. ​​Ennek ellenére a köztudatban élő számos tévhit miatt még mindig sokan félnek meglátogatni a fogszabályozó szakorvost. Ebben a cikkben összeszedtük a fogszabályozásról terjengő leggyakoribb tévhiteket.

“Csak gyerekeknek és fiataloknak való”

A mai modern fogszabályozó rendszereknek köszönhetően akár 50, 60, 70 évesen is szabályozhatjuk fogainkat. Sohasem késő tehát belevágni a kezelésbe, így még idősebb korban is biztosítható a gyönyörű mosoly, a fogak tisztíthatósága, az egészséges harapás és az állkapocsízület normál funkciója.

“A fogszabályozás mindig foghúzással jár”

Rengetegen azért nem mernek belevágni a fogszabályozásba, mert félnek attól, hogy akár több foghúzáson is át kell esniük a kezelés előtt. Azonban az általunk alkalmazott lágy erőkkel történő technika segítségével szinte bármekkora torlódást meg tudunk oldani foghúzás nélkül. Sőt így a harapási eltérések is korrigálhatóak.

“A kezelés évekig eltarthat”

A kezelési idő nagyon sok tényezőtől függ. Befolyásolja a kezelés típusa, a páciens életkora, biológiai aktivitása, a torlódás mértéke, illetve hogy van-e harapási rendellenessége. Azonban az kijelenthető, hogy a fogszabályozás hossza nagymértékben lerövidült. Például esztétikai jellegű fogszabályozás esetében, amikor a páciensnek nincs harapási eltérése, akkor a kezelési idő akár 6-12 hónap is lehet.

“Csak esztétikai szempontból fontos”

Fogszabályozás a fogazat esztétikai hatása mellett fogaink egészségének megőrzéséhez is hozzájárul, hiszen a fogak könnyebben tisztíthatók, így megelőzhetjük a fogszuvasodás és a fogágybetegség kialakulását. A harapás szabályossá válik, amely kihat az emésztőszervek működésére, így életminősége is javulni fog, emellett megelőzhető a fogak tartószerkezetének leépülése és állkapocsízületi problémák.

Tegye meg az első lépést, és kérj időpontot rendelőnkbe egy ingyenes állapotfelmérésre.