Esztétikus fogtömés

Milyen problémára nyújt megoldást az esztétikus fogtömés?

A  mára népbetegségnek számító fogszuvasodás szinte minden esetben fájdalom és tünetek nélkül alakul ki, ezért fontos hogy már a korai szakaszban felismerjük. Kialakulásáért a táplálkozási és szájhigiénés szokások, valamint az immunrendszer változásai tehetők felelőssé.

A fogszuvasodás mélyen, a foganyag szöveteiben terjed, sok esetben panasz nélkül. Ezért könnyen előfordul, hogy a fogfelszínen csak egy apró lyuk látható, azonban a fogban már egy nagy szuvasodás alakult ki. A fogszuvasodás egy visszafordíthatatlan folyamat.

Jó hír viszont, hogy rendszeres fogászati kontrollal már a legkisebb elváltozást is időben észrevehető. Amennyiben időben felkeresi fogászati rendelőnket, problémáját még egy egyszerű töméssel orvosoljuk, ha azonban a szuvasodás elérte a fog lágy szöveteit, akkor valószínűsíthető, hogy gyökérkezeléssel is számolhat.

Mikor van szükség fogtömés készítésére?

Az esztétikus fogtömés számos fogászati problémára nyújt gyors, tartós és esztétikus megoldást, ha foga

  • gyanúsan elszíneződött,
  • gyakran fáj, vagy ha erős, nyilalló fájdalmat tapasztal,
  • érzékennyé vált rágásra, hidegre, melegre,
  • kettétört vagy akár csak letört belőle egy darab.

Megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás átterjedését a szomszédos, egészséges fogakra. Az esztétikus fogtömés ma már rutineljárás, ami budapesti rendelőnkben helyi érzéstelenítéssel történik, így nem jár fájdalommal. Abban az esetben, ha fogain a szuvasodás jeleit tapasztalja, vagy ha fogai érzékenyek, töredezettek, sérültek, esetleg elszíneződtek, akkor Önnek nagy valószínűséggel fogtömésre van szüksége!

Dr. Ökrös Petra esztétikus fogtömés közben a budapesti fogászati rendelőben.

Hogyan készül rendelőnkben az esztétikus fogtömés?

1. lépés: Állapotfelmérés és kezelési terv

Egy szájüregi rákszűrés és egy digitális panoráma röntgen felvétel segítségével teljes képet kap fogai állapotáról. Ezt követően készítünk egy személyre szabott kezelési tervet, majd teljes körű tájékoztatást adunk Önnek és válaszolunk az összes felmerülő kérdésére.

A piacon elérhető legkisebb sugárterheléssel rendelkező digitális panoráma röntgent használunk. Előnye továbbá, hogy sokkal precízebb és jóval nagyobb képélességű képeket készít, mint a hagyományos készülékek. A berendezés rendkívül gyors, egy felvétel készítése mindössze 9 másodpercet vesz igénybe.

2. Érzéstelenítés és tisztítás

Első lépés az érzéstelenítés. Először egy speciális zselét használunk, hogy már az érzéstelenítő beadása se járjon semmilyen fájdalommal. Az általunk használt érzéstelenítő előnye, hogy extra erős az érzéstelenítő hatása, és már másodperceken belül érezhető

Mikor már teljes a zsibbadás, eltávolítjuk a fog szuvas részét és a felhalmozódott baktériumokat. Ezután előkezeljük az üreget, hogy az esztétikus tömés tökéletesen, résmentes tudjon illeszkedni a fog természetes anyagához. A teljes folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe.

3. Esztétikus fogtömés elkészítése

Ezt követően behelyezzük a tömőanyagot az előkészített fogba. Az esztétikus tömés több rétegben, külön-külön helyezzük be a lyukba és kialakítjuk a fog anatómikus formáját. A tömőanyag speciális fényre köt meg, így a kezelés után nem kell órákat várnia arra, hogy az megszilárduljon.

A kezelés utolsó lépése a fogtömés polírozása és magasságának beállítása, amelyet speciális kék indigós papír segítségével ellenőrizzük. A megfelelő magasságnak köszönhetően, olyan érzés lesz vele rágni, mint előtte. A felszíne sima, és színben is megegyezik a saját fogaival.

A fényre kötő, esztétikus tömés előnyei

Rendelőnkben kizárólag I. osztályú, nano kompozit tömőanyagokat alkalmazunk, amelynek köszönhetően a fogtömés színben maximálisan illeszkedik a fogaihoz. Tartós és keménysége megegyezik a fogakéval. Az általunk alkalmazott módszernek köszönhetően a tömés annyira természetes és esztétikus, hogy Ön a tükör előtt állva sem fogja tudni megállapítani, melyik fogát kezeltük.

Az esztétikus tömést speciálisa, mindig a páciens fogszínéhez illeszkedő, fényre kötő anyagból készítjük. A legkorszerűbb tömőanyagokból több árnyalatot alkalmazunk egy-egy fogtömés kialakításánál, hogy teljes mértékben észrevétlen, természetesnek ható eredményt érjünk el.

Mikor kell cserélni egy fogtömést?

Alászuvasodás esetén, azaz amikor a fogtömés nem megfelelően lett elkészítve vagy nem minden szuvas rész került eltávolításra. Amennyiben a szomszédos fogak nem tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így folyamatosan beszorul közéjük az étel és nagyon nehéz megtisztítani. Ha a fogtömés esztétikailag nem megfelelő, és nem illeszkedik a többi fog színéhez, alakjához.

Miért ajánlott az amalgám tömés cseréje?

Mivel magas a higany tartalma és a nyálban kioldódva bekerül a szervezetbe és ott lerakódik. Így az amalgám tömés bőrbetegség, hajhullás, gyulladások és súlyos szervi problémák kiváltó oka lehet. Az amalgám tömés cseréje után a korábban felsorolt tünetek csökkenhetnek, vagy akár teljesen meg is szűnnek. Az ilyen típusú töméseket fogorvosaink, speciális elszívási eljárással távolítják el, úgy, hogy közben az anyag nem kerül a szervezetébe.

Esztétikus fogtömés Artdent

Az esztétikus fogtömés ára

Fényre kötő, fehér fogtömés a front- és rágófogak esetén is alkalmazható. A foghiány mértékétől és elhelyezkedésétől függ, hogy milyen típusú fogtömés lesz a leginkább megfelelő az Ön számára. A felszíntől függően a kezelés ára rendelőnkben 10.000 – 30.000 Ft, amely a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • teljes körű szájüregi rák- és ínysorvadás szűrés,
  • egyénre szabott, írásos kezelési terv,
  • érzéstelenítés,
  • esztétikus fényre kötő fehér fogtömés,
  • első osztályú, nano kompozit tömőanyag,
  • ingyenes félévenkénti kontroll.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

A tömések több fogászati problémára nyújtanak gyors és hatékony megoldást, valamint megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás átterjedését az egészséges fogakra. Jöjjön el budapesti fogászati rendelőnkbe egy ingyenes esztétikus tömés konzultációra, valamint szájüregi szűrővizsgálatra és ismerje meg lehetőségeit.

Rendelőnkben minden egyes fényre kötő,  fehér fogtömés személyre szabva, az Ön igényeinek maximális figyelembevételével készül. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!