Esztétikus fogtömés

A fogszuvasodás kialakulása

Napjainkban a fogszuvasodás népbetegségnek számít, aminek több oka is lehet. Egyrészt a táplálkozási szokások, másrészt az immunrendszer változásai tehetők felelőssé érte. A fogak szuvasodása a leggyakrabban előforduló probléma, amivel fogorvoshoz fordulunk.

A páciensek általában fogaik érzékenységére, kellemetlen szájszagra vagy fájdalomra panaszkodnak. A szuvasodás mélyen terjedhet a foganyag szöveteiben, kívülről, a laikus számára a legtöbb fajtája láthatatlan és sokáig nem is okoz panaszt, amikor pedig igen, akkorra már elég nagy a baj. Abban az esetben, ha fogain a szuvasodás jeleit tapasztalja, vagy ha fogai érzékenyek, töredezettek, sérültek, esetleg elszíneződtek, akkor Önnek nagy valószínűséggel fogtömésre van szüksége!

Amennyiben időben felkeresi budapesti fogászati rendelőnket, problémáját fogorvosaink még egy egyszerű töméssel is megoldhatják, ha azonban a szuvasodás elérte a fog lágy szöveteit, idegeit, akkor valószínűsíthető, hogy gyökérkezeléssel is számolhat. Előzze meg a problémákat és keresse II. kerületi fogászati rendelőnket már a kezdeti tünetek kialakulásakor!

Milyen esetben keresse fogászatunkat?

  • Ha foga gyanúsan elszíneződött.
  • Ha foga gyakran fáj, vagy ha erős, nyilalló fájdalmat tapasztal.
  • Ha foga érzékennyé vált hidegre, melegre.
  • Ha foga a rágásra érzékeny.
  • Ha foga kettétört vagy akár csak letört belőle egy darab.

Azt is tudnia kell, hogy régen elmúltak már azok az idők, amikor csak amalgámtöméssel lehetett segíteni a szuvasodó fogakon. Manapság már többfajta, esztétikailag is kitűnő módszer közül választhatunk a fogászaton.

Fogtömés előtt (lyuksas fog) és fogtömés után.

Fényre kötő, esztétikus tömés

Az esztétikus tömést speciális, mindig a páciens fogszínéhez illeszkedő, fényre kötő anyagból készítjük, amellyel tökéletes fogkozmetikai megoldást tudunk biztosítani. A legkorszerűbb tömőanyagokból több árnyalatot alkalmazunk egy-egy fogtömés kialakításánál, hogy teljes mértékben észrevétlen, természetesnek ható eredményt érjünk el.

A fényre kötő, esztétikus tömés előnyei

  • A páciens fogszínéhez tökéletesen illeszkedik.
  • Azonnal használható a fogtömést követően, nem kell órákat várni az evéssel, ivással.
  • Front- és rágófogak esetén is alkalmazható.
  • Segítségével művészien kialakítható a fog kívánt formája, amely így teljesen természetes hatást kelt.

A tömések több fogászati problémára nyújtanak gyors és hatékony megoldást, valamint megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás átterjedését az egészséges fogakra. Ismerje meg az esztétikus tömések lehetőségeit budapesti fogászati rendelőnkben ingyenes és személyes konzultáció keretében!

Rólunk mondták

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.