Ózonterápia

Mi is az az Ózonterápia?

Fogászatunkon mindig a legmodernebb eszközöket, valamint anyagokat használjuk, hogy a lehető legminőségibb ellátást nyújtsuk pácienseinknek és ezáltál maximális elégedettséggel és szép, egészséges mosollyal tudjanak távozni Fogászatunkról.

Az Ózonterápia az eddigi fogászati kezelésektől eltérő, korszerű, biztonságos, fejlett és fájdalommentes eljárás, amelyet különböző fogászati területeken alkalmazható. Az Ózonterápiát nevezhetjük a fogászati betegségek ezermesterének is.

A kezelés során egy Ozone DTA nevezetű generátort használunk, amelyhez különböző formájú és méretű üvegből készült szondák tartoznak, ezek segítenek a szájüregi problémák gyors gyógyításában.

Működését tekintve a készülék által létrehozott ózon (O3) elektromos kisülés révén keletkezik. Az ózon képződésében szerepet játszik az üvegelektródában található nemesgáz (neon vagy argon), amely segítségével a levegő oxigénjéből ózon képződik.

A gázhalmazállapotú ózon (O3) három oxigénatomból álló instabil molekula, mely baktériumok, vírusokkal, gombával és egyéb mikroorganizmusokkal való kapcsolatba lépése során oxidálja, elpusztítja azokat.  Elmondható, hogy az Ózon az egyik leghatásosabb és legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag.

A képen egy Ozone DTA amit ózon kezelésre használunk fogászatunkon.

Hogyan hat az Ózon?

Az ózon (O3) fertőtlenítő hatását az instabil molekula révén éri el, mivel ennek köszönhetően rendkívül reaktív olyan anyagokkal, amelyek elektront képesek leadni a molekula számára.

Az ózonmolekula elektron felvétele közben oxigénmolekulára és oxigénatomra esne szét, azonban ez továbbra is instabil állapot lenne, így két keletkező oxigénatomból azonnal oxigénmolekula keletkezik.

A baktérium, gomba és vírusölő hatást a szétváló ózonból kialakuló aktív oxigénnek az oxidáló hatása váltja ki, amely megbontja a baktériumok sejthártyáját megakadályozva a további osztódást, megállítja a vírusok sejtekhez való kapcsolódását ellehetetlenítve szaporodásukat.

Az oxidálási, fertőtlenítési folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak ellene immunitást felépíteni, míg egyéb vegyi anyagokkal szemben képesek, tehát igen hatásos kezelésnek minősül.  A terápia vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát, fájdalommentes és biztonságos módon történik, érzékenység és allergia fellépése nélkül.

Az ArtDent Fogászaton is rendszeresen alkalmazzuk az Ózonterápiát mivel rengeteg betegség kezelésére, illetve megelőzésére is alkalmas eljárás.

Milyen esetekben alkalmazható az Ózonterápia?

Szinte a legtöbb fogászati problémára és probléma megelőzésére javasolt az Ózonkezelés, jótékony hatású és fájdalommentes terápia.

A legfőbb alkalmazási területe:

 • Szájsebészeti műtéteket követő gyógyulási idő csökkentése
 • Hosszas Antibiotikum kúra megelőzése, lábadozási idő lerövidítése
 • Nyálkahártya sebek gyógyulási idejének felgyorsítása
 • Kezdődő, előrehaladott (üregképződéses) fogszuvasodás esetén
 • Gyökérkezelés elkerülésére
 • Barázdazárás előtti fertőtlenítés
 • Fognyaki szuvasodás ellátása
 • Gyökércsatornák fertőtlenítése
 • A fogak sterilizálása koronák, betétek beragasztása előtt, illetve töméskészítéskor
 • Szájsebészeti műtétek előtti fertőtlenítés
 • Aphta, herpes illetve  gomba okozta fertőzések kezelése
 • Fogínygyulladás(Gingivitis), Parodontitis (fogágybetegség) kezelése

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, személyes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!