Fogpótlás

Esztétikus fogpótlások az ArtDent Fogászati Klinikán

A hiányzó fog vagy fogak helyére kerülő, illetve a nagymértékben károsodott és így fogtöméssel nem ellátható fogak helyreállítására szolgáló fogműveket fogpótlásnak nevezzük.

A fogpótlás már egyetlen hiányzó fog esetében is nagyon fontos. Ha a fogállományból csak kis rész hiányzik, akkor tömés segítségével esztétikusan helyreállítható az eredeti állapot, ha viszont a fogállomány nagyobb része sérült, fogpótlás készítése javasolt. A fogpótlás feladata, hogy visszaállítsa a rágóképességet, megszüntesse a beszédproblémákat, megelőzze a későbbi, foghiány okozta elváltozásokat és helyreállítsa az arc összhangját. Napjainkban a fogpótlási technikák rendkívüli fejlődésen mennek keresztül, így minden típusú foghiányra megoldást tudunk kínálni. A fogpótlás készítését alapos kivizsgálás és a szájhigiéniás kezelés előzi meg.

Fogpótlások típusai

A fenti lehetőségek közül a páciensre szabottan a leghatékonyabb megoldást választjuk ki, attól függően, hogy milyenek az egyéni körülmények. Fontos, hogy pácienseink időben jelentkezzenek budapesti fogászati klinikánkon a foghiány bekövetkezését követően, mivel az idő előrehaladtával már egyre nehezebb az eredetihez hasonló állapot visszaállítása, illetve a fogazat egysége felbomlik, ami visszafordíthatatlan rendellenességekhez vezethet. Fogászati klinikánkon a legkorszerűbb műszerek használatával készülnek valósághű fogpótlások, hogy pácienseink elégedetten távozhassanak rendelőnkből. A páciensek gyakran önmaguk előtt is tagadják a fogpótlás szükségességének tényét, mivel nehezen szánják rá magukat a kezelésekre. A leggyakrabban amiatt aggódnak, hogy  hosszabb időn át hiányozni fognak fogaik, amíg a fogpótlás, a foghíd vagy a fogkorona elkészültét várják. Azonban ez a félelem napjaink korszerű technológiái mellett már teljesen alaptalan. Budapesti fogászati klinikánkon minden páciensünk részére ideiglenes műanyag koronát vagy hidat készítünk, hogy az átmeneti időszak se járjon kellemetlenséggel.

Miért van szükség fogpótlásra?

A fogpótlásra feltétlenül szükség van, hiszen foghiány esetén az étkezések során nélkülözhetetlen rágóképesség csökken, és beszédprobléma is kialakulhat a korábbitól eltérő hangképzés miatt. A foghiány következtében az arc is megváltozik, ami lelki problémákhoz vezethet.

Korszerű fogpótlási eljárások

A fogorvostudomány ma már nagyon magas szinten áll a korszerű fogpótlások készítése terén. Számtalan digitális megoldás mellett olyan új anyagok állnak rendelkezésre, mint például a fémmentes cirkónium vagy a préskerámia, melyek lehetővé teszik a funkcionális és az esztétikai paraméterek teljes helyreállítását. A korszerű fogpótlási eljárások – azonkívül, hogy igen magas esztétikai igényeket elégítenek ki és szinte teljes értékűen állítják vissza a rágóképességet – ráadásul megfizethetők is: áruk kismértékben tér el a hagyományos megoldásokétól. A fogpótlások előállítási technológiája is merőben megváltozott az elmúlt néhány évben, és napról napra fejlődik. Ma már úgynevezett CAD/CAM technológiával (számítógéppel tervezett és számítógéppel vezérelt megmunkálás) készül a korszerű fogpótlások többsége. Ezek ezredmilliméter pontossággal készülnek és teljesen természethűek, megtévesztésig hasonlítanak saját, egészséges fogainkra. A megfelelő fogpótlási technika (fogkorona vagy foghíd) kiválasztása érdekében keresse budapesti fogászati rendelőket, hogy a legnagyobb odafigyeléssel tudjunk Önnek információt nyújtani az ideális fogpótlásról, ingyenes konzultáció keretében.

Rólunk mondták

Forduljon hozzánk bizalommal!

Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával. Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot! Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal, mert számunkra az Ön mosolya a legfontosabb!

Dr. Varajti Artúr szájsebész konzultál a pácienssel a budapesti fogszátai és szájsebészeti rendelőben.