Kombinált és kivehető fogpótlás

A teljes vagy részleges foghiány esetén alkalmazott hagyományos fogpótlási eljárás során kivehető fogsorok készülnek. Az implantáció fejlődésével ma már elmondható, hogy erre a módszerre általában ideiglenes lehetőségként tekintünk. Egyes esetekben, ha nincs elegendő csont, vagy ha a páciens nem vállalja a műtétet, véglegesnek tekintjük őket.

A modern fogászati anyagok jóvoltából a ma készülő kivehető fogpótlások kényelmesebbek, sokkal esztétikusabbak és jobban működők, mint valaha.

A kivehető fogpótlások lehetnek teljesek vagy részlegesek, és a rögzítés módjában is különbözhetnek egymástól. Általában a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése határozza meg, hogy melyik megoldás lesz a legideálisabb a páciens számára.

Teljes kivehető fogpótlás

Teljes foghiány esetén teljes kivehető fogpótlás akkor válik szükségessé, amikor a szájban nincsenek fogak, ám az anatómiai képletek segítenek a fogpótlás helyben maradásában. A kivehető fogpótlás megszokása nagy türelmet igényel. Fontos megemlíteni, hogy ez egy orvosi segédeszköz, ami a rágóképesség funkcionális és esztétikai feladatait hivatott helyreállítani. E megoldásnak vannak korlátai, így elfogadása a kliens részéről nagyobb eltökéltséget igényel az.

Ennél jóval kényelmesebb lehetőséget biztosít az implantátumra rögzített, teljes kivehető fogpótlás. Mindössze 2-4 implantátum beültetése is elegendő ahhoz, hogy egy teljes kivehető fogpótlás megfelelően rögzíthető legyen, így azt kizárólag tisztításkor kell kivenni a szájból. Az így készült fogpótlás stabil, nem lötyög és nem okoz kellemetlenséget a felhasználó számára.

Hagyományos kivehető fogsor, műfogsor

Részleges kivehető fogpótlás

Részleges kivehető fogpótlás készítésére akkor van lehetőség, ha a szájban vannak még fogak, de számuk nem elegendő ahhoz, hogy foghídpótlás készülhessen. A részleges kivehető fogpótlást az ép fogakhoz kapcsoljuk hozzá, rögzítő elemek segítségével. Ez nagyobb stabilitást biztosít, mint a teljes kivehető pótlások, de nagyobb helyet foglal el, mint a rögzített pótlások. Színvonalas megoldás a patenttal horgonyzott megoldás. Ilyen esetben a meglévő fogakra korona kerül, és a patent egyik fele ezeken a koronákon van rögzítve, míg a patent ellendarabja a kivehető fogpótláson található – ennek révén lehet azt rögzíteni vagy eltávolítani. Amennyiben valaki nem érez indíttatást arra, hogy kivehető fogpótlást használjon, lehetősége van implantátumok beültetésével rögzített híd készíttetésére is.

Hagyományos részleges fogsor, fogimlantátum

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, személyes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!