Mikroszkópos gyökérkezelés

A gyökérkezelés ma elérhető legkorszerűbb módszere a mikroszkópos gyökérkezelés. A mikroszkóppal végzett gyökérkezelés és a hagyományos módszer esetében a cél ugyanaz: a fog megmentése. A különbség az eszközök és a módszerek mellett a szemléletmód.

A mikroszkóp segítségével akár 25-szörös nagyításban is tudjuk végezni a gyökérkezelést, így nem marad feltáratlan csatornaszakasz, valamint jóval hatékonyabb a fog belsejének tisztítása és az elkészülő tömés is precízebb. A modern eljárás a hagyományos módszerrel szemben ugyan hosszabb ideig tart, de pont emiatt borítékolható a kezelés sikeressége.

Az Artdent Fogászaton a mikroszkópos gyökérkezelést teljes érzéstelenítéssel, fogászati lézer és mikroszkóp segítségével végezzük. A kezelés ennek köszönhetően kíméletes, a gyulladás megszüntetését követően a fájdalom folyamatosan enyhül, a panaszok elmúlnak, a fog pedig hosszú évekig tartós lesz.

A hagyományos vagy a mikroszkópos gyökérkezelési módszert válasszam?

Gyakori eset, hogy a páciensek akkor fordulnak hozzánk, amikor a panaszos, korábban gyökérkezelt fogukat ki akarják húzni és abban bíznak, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével meg tudják még menteni azt. Éppen ezért javasolt már az első gyökérkezelés alkalmával a legbiztonságosabb eljárást választani. Ugyanis a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével jóval nagyobb az esély arra, hogy hosszútávon meg tudjuk menteni a problémás fogat.

Mikroszkópos gyökérkezelés

A folyamat sikeressége nagyon sok apróságon múlik, mint például hogyan jutunk el a foggyökérhez, maradnak-e baktériumok a fogban. Éppen ezért a kezelést kizárólag mikroszkópos gyökérkezelés specialista végzi. Megfelelő szakmai ismerettel, speciális műszerek és technológiák alkalmazásával az Ön gyökérkezelése precíz, pontos és tartós lesz.

Az Ön esetében mikroszkópos gyökérkezelés jelentheti a megoldást? Ez könnyen kiderülhet. Kérjen időpontot egy ingyenes állapotfelmérésre. Klinikánkon lehetőséget biztosítunk arra, hogy több különböző szakterület specialistájának összehangolt javaslata alapján kaphasson személyre szabott kezelési tervet.

Fogorvos, fogszabályozó szakorvos és szájsebész együttes munkájával tervezzük meg a végeredményt. Ez a klinikánkon kifejlesztett vizsgálati rend elősegíti a több szempontot is figyelembe vevő kezelési terv megvalósítását, amely nemcsak kényelmet, pénz- és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt az Ön számára.

Fájdalommentes, mikroszkópos gyökérkezelés

null

360° Smile! kezelési terv

Klinikánkon lehetőséget biztosítunk arra, hogy több különböző szakterület specialistájának összehangolt javaslata alapján kaphasson személyre szabott kezelési tervet, ami kényelmet, pénz- és időmegtakarítást jelent Önnek.
null

A sikeres gyökérkezeléshez hozzájáruló szakmai háttér

Klinikánkon a kezelést kizárólag mikroszkópos gyökérkezelés specialista végzi. Mikroszkópos és lézerfogászati eszközökkel képesek vagyunk a húzásra ítélt fogakat megmenteni, valamint a rosszul sikerült gyökérkezelést is helyreállítani.
null

Sikeres gyökérkezeléshez hozzájáruló 3 lépőcs tisztítás

Klinikánkon a mechanikai és a kémiai tisztítás mellett, lézerfogászati eljárást is alkalmazunk, melynek köszönhetően teljesen steril felületet tudunk kialakítani a fogüregben, amely garantálja a kezelés sikerességét, így hosszú évekig megőrizheti a fogai egészségét.
Mikroszkópos gyökérkezelés

Hogyan történik a mikroszkópos gyökérkezelés az Artdent-ben?

Ingyenes állapotfelmérés és szájüregi rákszűrés

A kezelést egy teljeskörű állapotfelmérés, egy szájüregi rákszűrés (szolgáltatásról bővebben itt), és egy panoráma röntgenfelvétel (szolgáltatásról bővebben itt) készítése előzi meg. Ezek alapján megállapítjuk, hogy milyen súlyos a szuvasodás és gyulladás mértéke a fogban, valamint, hogy szükséges-e a gyökérkezelés.

Ezt követően pedig készítünk egy írásos kezelési tervet. Véleményünk szerint a sikeres és félelemmentes fogászati kezelés alapja a részletes és érthető tájékoztatás, ezért a kezelési tervet alaposan átbeszéljük Önnel, és az összes felmerülő kérdésére válaszolunk.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Speciális érzéstelenítő = fájdalommentes mikroszkópos gyökérkezelés

Annak érdekében, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés teljesen fájdalommentes legyen, a speciálisan szájsebészeti beavatkozásokra kifejlesztett érzéstelenítő szert alkalmazunk, így Ön semmit nem fog érezni. Gyakori eset, hogy pácienseink a kezelés közben elszenderednek, hiszen pihentetőnek érzik a fekvő pozíciót, fájdalmat pedig nem éreznek.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Rendelőnkben a kezelést kizárólag mikroszkópos gyökérkezelés specialista végzi. A gyökérkezelést mikroszkóppal, ultrahangos tisztítókészülékkel, valamint lézerfogászati és nagyításban használható precíziós eszközökkel történik. Ezeknek a gépeknek a funkciói a gyökércsatornák pontos feltérképezése, azok alapos tisztítása, fertőtlenítése, és betömése. A folyamat kíméletes, a gyulladás megszüntetését követően a fájdalom és a panaszok elmúlnak, az eredmény pedig hosszú évekig tartós lesz.

3 lépcsős tisztítás

Kevesen tudják, hogy mikroszkópos gyökérkezelés sikeressége nem csak a csatornák műszeres feldolgozásán múlik, hanem tisztítási folyamaton is. Éppen ezért fogászatunkon a mechanikai és a kémiai tisztítás mellett, fogászati lézert t is alkalmazunk.

A 3 lépcsős tisztítási folyamat során fertőtlenítjük a fogat, emellett pedig eltávolítjuk  a fájdalmat okozó szöveteket és a gyulladást okozó baktériumokat. Ennek köszönhetően teljesen steril felületet tudunk kialakítani a fogüregben, amely lehetővé teszi a fog hosszú élettartamát.

.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Fogkorona helyreállítása

A gyógyulási időszakot követően befejező lépésként pedig egy esztétikus fogtömést (kezelésről bővebben itt tud olvasni) vagy korona (a kezelésről bővebben itt tud olvasni)helyezzük a gyökérkezelt fogra.

Prevenciós terv és ingyenes kontroll vizsgálat

Ezután következik a gyökércsatorna tágítása, majd egy gyógyszeres tömést teszünk a gyökércsatornába és egy ideiglenes tömést a fogkoronára. Miután befejeződött a mikroszkópos gyökérkezelés, készítünk Önnek egy prevenciós tervet, melyben felvázoljuk mindazokat a lépéseket, amelyek szükségesek az elért eredmény megőrzéséhez. Számba vesszük a szükséges kezeléseket, illetve, hogy mire figyeljen oda, és milyen eszközöket használjon a fogápoláshoz. Emellett ingyenes félévenkénti kontrollt biztosítunk, melynek legfőbb előnye, hogy az esetlegesen kialakuló problémát időben észre tudjuk venni, és lehetőségünk van azt kezelni. Az aktuális időpont közeledtéről e-mailben és telefonon is értesítőt küldünk.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Ne halogassa kezelését, a fogban lévő gyulladás magától nem szűnik meg! Tegye meg az első lépést, és jöjjön el hozzánk egy ingyenes állapotfelmérésre. Az időben megkezdett gyökérkezeléssel a fájdalom megszüntethető, így a fogat pedig meg tudjuk menteni.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Amennyiben a fájós foga miatt gyökérkezelésre van szüksége, kérjen időpontot egy ingyenes fogászati állapotfelmérésre. Keressen minket bizalommal a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.