Fogfehérítés

Gyönyörű, fehér fogak fogfehérítéssel az ArtDent Fogászati Klinikán

Fogaink az őket ért szennyeződések hatására a rendszeres és helyes fogmosás ellenére is elszíneződhetnek. Az egyre inkább sárguló, szennyeződött fogakért elsősorban a foglepedék elmeszesedése a felelős, azonban a fogszín megváltozásának még számtalan más oka is lehet, ezért érdemes kikérni szakorvos véleményét.

Rendelői fogfehérítés

A rendelői fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg speciális fehérítő gél használatával, amely oxidálja, kifehéríti az elszíneződéseket. Az egyszeri rendelői fehérítés után általában 1-2 árnyalatnyi világosodásra lehet számítani, azonban ez a fogak állapotától és korábbi színétől is függ.

A felhelyezett fehérítőanyagok érzékennyé tehetik fogainkat az eljárás során, azonban ilyenkor, egy vagy két érzékeny fog esetén érzéstelenítő injekciót kérhetünk. A beavatkozás csak rendezett állapotú, szuvasodástól és fogkőtől mentes fogazat esetén javasolt, enélkül a kívánt hatás nem érhető el. A kezelés megismétléséhez legalább három-négy napot kell várni, azonban a gyakori fogfehérítés semmilyen formában nem ajánlott.

A fogak előzetes polírozását követően, a leszárított fogfelszínekre ecset segítségével, ínyvédő alkalmazásával, 2 mm-es vastagságban kerül fel a frissen kevert fogfehérítő anyag. Ezt követően egy aktiváló berendezés végzi el a beállított fehérítési programot; ennek során 15 x 30 másodperces, speciális fénykibocsátás történik 10 másodperces szünetekkel.

A fogak fehérítés utáni színe 3 héten belül kismértékben visszasötétedik, és ez az állapot tekinthető tartósnak. Ebben a 3 hétben feltétlenül kerülni kell az erősen pigmentáló anyagokat, például a nikotin, kávé, tea, vörösbor, gyümölcslé, és egyes élénk színű zöldségek fogyasztását.

A fehérítés – amennyiben azt nem erősen hidrogén-peroxid tartalmú anyaggal végzik – semmilyen maradandó károsodást nem okoz. A fogakat átmenetileg kissé szárítja, továbbá a fogak átmeneti rágási és hőérzékenységének fokozódására is számítani kell, azonban ez idővel magától megszűnik.

Az orvosi fogfehérítés során nem elhanyagolható az íny védelme sem, ezért nagyon fontos a szaktudás. A hatékony eljárás érdekében sok esetben más esztétikai beavatkozásra is szükség van, így például tisztításra vagy fogkőeltávolításra és előfordulhat az is, hogy egy-egy fogat kezelni szükséges, hogy az eredmény végül tökéletes legyen.

Amennyiben látványos eredményt szeretne elérni a fogfehérítéssel, mindenképp bízza azt budapesti fogászati klinikánk szakembereire!

A kezelési idő: 60 – 80 perc.

Női mosoly a rendelői fogfehérítés előtt és után.

Fogfehérítés otthon

A fogorvos által végzett és az otthoni fogfehérítés közötti döntő különbség a hatóanyag koncentrációja: a rendelői eljárás során erősebb anyagokat alkalmaznak. Létezik olyan otthoni megoldás is, melynek során rugalmas, fehérítő gélt tartalmazó sínt kell éjszakára a fogra helyezni. A fehérítés során a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sokéves klinikai tapasztalatok igazolják.

Ám ennél a megoldásnál az is rizikófaktort jelent, hogy a páciens mennyire képes pontosan betartani az utasításokat, például azt, hogy az kezelés menete során ne fogyasszon színező hatású ételeket, italokat.

Az egyéb fogfehérítő fogkrémek, matricák, otthon használható szerek már csak a biztonsági szempontok miatt sem tartalmazhatnak annyi és olyan hatóanyagot, mint a fogorvos által alkalmazott szer, így hatásuk sem vetekedhet egy professzionális eljáráséval.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, kötelezettségmentes konzultációra, és felkészült szakorvosunktól minden fontos információt megkap, hogy fogai egészségesek és fehéren csillogóak legyenek.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, személyes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!