Foghidak

Tudnivalók a foghidakról

Egy, vagy több egymás melletti fog hiánya esetén a foghíd jöhet szóba megoldásként, mint fogpótlási technika. A foghidak, a fogkoronákhoz hasonlóan, több alapanyagból készülhetnek (fémkerámia, cirkónium).

A foghíd a foghiányt határoló fogakon rögzíthető, ez nyújt a későbbiekben megfelelő alátámasztást. Ám megvan az a hátránya, hogy a foghiány melletti, ép fogakat le kell csiszolni, hogy pillérként használhatóak legyenek a fogpótláshoz.

Ennél jóval egyszerűbb, stabilabb megoldást nyújt az implantátumra rögzített fogkorona vagy foghíd: ezekhez nem kell lecsiszolni a szomszédos fogakat, hiszen az implantátum megfelelő alátámasztást nyújt.

Fémkerámia foghidak budapesti fogászati klinikánkon

A fémkerámia foghíd a leginkább elterjedt foghídpótlási fajta, mert erős és kemény, ezáltal kellően képes ellenállni a rágóerőnek. Költséghatékonysága miatt a mai napig rendszeresen alkalmazott megoldás. A hiányt határoló fogakat fémváz köti össze, melyre a fogtechnikus porcelánt éget, miáltal természetes hatásúvá válik. Sokáig a fémkerámia volt az egyetlen lehetőség a hiányzó fogak pótlására – egészen addig, amíg a cirkon foghíd meg nem jelent.

Cirkon–kerámia foghidak budapesti fogászati rendelőnkben

A cirkónium fogászati alkalmazása nagy fejlődést hozott a fogpótlások területén. Ennek az anyagnak a tulajdonságai lehetővé tette a digitális fogászat fejlődését, így sokkal pontosabb és esztétikusabb foghidak gyárthatók. A teljesen fémmentes cirkon foghíddal, áttetszőségéből adódóan teljesen élethű fogpótlás készíthető, amely a szomszédos fogak által is kaphat alátámasztást, de implantátumra is helyezhető. A cirkóniumról, illetve a cirkon–kerámia fogkoronáról oldalainkon bővebben is lehet olvasni.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, kötelezettségmentes konzultációra, és felkészült szakorvosunktól, korszerű digitális diagnosztikai eszközeink segítségével minden fontos információt megkap fogászati problémájáról, annak kezeléséről.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.