Digitális lenyomatvétel, intraorális szkenner

A klinikánkon elérhető 3Shape TRIOS® 4 intraorális szkenner segítségével mindössze 2 perc alatt elkészítjük az Ön fogazatának és szájüregének digitalizált, élethű mását. A digitális lenyomatvétel elkészítését követően a 3 dimenziós felvételt egyből megtekintheti, lehetővé téve az azonnali konzultációt.

Az intraorális szkenner szerepe fogászatában

A digitális lenyomatvétel lényege, hogy hagyományos lenyomatanyag helyett az intraorális szkenner kisméretű fejét a szájban lassan mozgatva, kellemetlen érzések nélkül készítünk fogazatáról egy 3 dimenziós felvételt.

Az intraorális szkennerrel történő lenyomatvételt elsősorban:

Emellett

3Shape TRIOS® 4 intraorális szkenner előnyeit bemutató ábra.

Az intraorális szkenner előnyei a hagyományos lenyomatvétellel szemben

A digitális lenyomatvétel előnyeit a hagyományos módszerrel történő összehasonlítás során érthetjük meg jobban.

null

Digitális lenyomatvétel = kíméletes, fájdalomtól és kellemetlenségektől mentes

A hagyományos módszerrel szemben a digitális lenyomatvétel során nem kell számolnia kellemetlen, hányingerhez közeli érzéssel, hiszen nem kerül lenyomatanyag a szájüregbe. Emellett a készülék fokozott garatreflex esetén is biztonságosan alkalmazható.
null

Digitális lenyomatvétel = azonnali 3D virtuális képet kap fogairól

Az intraorális szkenner további előnye a gyorsaság. A készüléknek egy teljes fogív szkenneléséhez mindössze 59 másodpercre van szüksége. Az eredmény pedig egyszerűen, egyetlen gombnyomással a fogtechnikai laborba kerülhet, így azonnal megkezdődhet a tervezés. Emellett nincs szükség semmilyen előkészítő és kiegészítő technikai munkákra sem, melynek köszönhetően a gyártási folyamat is gyorsabbá válik.
null

Anatómiai adottságokat figyelembe vevő, személyre szabott tervezés és végeredmény

Az intraorális scanner bizonyítottan precízebb és részletgazdagabb felvételt készít, mint a hagyományos lenyomatvételi eljárás, így sokkal pontosabb fogpótlás készíthető vele. A technológiának köszönhetően már 10 mikronos precizitással tervezhetünk, szemben a korábban elfogadott 500 mikrononnal. A mikronban mérhető pontosságnak nagyon nagy jelentősége van a fogpótlásoknál, hiszen egy jól illeszkedő pótlás esetén a baktériumok kevésbé tudnak hozzáférni a csonkhoz, ezáltal nem okozhatnak szuvasodást és fogínysorvadást.
Az intraorális szkenner bemutatása Dr. Varajti Artúr által
Intraorális szkenner legjobb ikon.

Kizárólag a legjobb technológiával

Rendelőnkben a 3Shape TRIOS® 4 intraorális szkennert alkalmazzuk, amely jelenleg a világ legjobbja. Az “átlagos” szkennerekkel szemben jelentősen több fotó készítésére képes néhány perc alatt, rendkívüli pontossággal, így a kevésbé fejlett eszközök átlagosan 10 perces idejéhez képest mindössze 2 perc alatt elkészíti az Ön teljes fogazatának és szájüregének digitalizált, élethű mását.

Hogyan történik a digitális lenyomatvétel?

Egy előzetes állapotfelmérést és konzultációt (szűrővizsgálatról bővebben itt olvashat) követően mindössze 2 perc alatt, mindenféle kellemetlen érzés nélkül elkészítjük fogazatának és szájüregének digitalizált, élethű mását. A digitális lenyomatvétel eredményét rögtön egy monitoron, 3D-ben virtuálisan láthatja.

A virtuális modell minden oldalról kiértékelhető, ellenőrizhető, így amennyiben szükséges, a korrekciók azonnal elvégezhetők, ezáltal elkerülhető az esetleges lenyomatvétel-ismétlés. Tehát azonnal kiderülnek azok a hibák, amelyek a hagyományos módszer esetében csak a vizsgálatot követően, melynek következtében egy újabb lenyomatvételre lenne szükség egy későbbi időpontban.

Mivel nincs fizikailag lenyomatanyag-felhasználás, a digitális szájszkenner kiküszöböli az anyagból adódó hiányosságokat, mint pl. a zsugorodás, hólyagképződés, anyagszakadás, mely sok esetben az eljárás ismétlését eredményezi.

Nem kell megismételni, ha elveszíti!

Az elkészült digitális lenyomatvétel eredményét zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá, díjmentesen rendelkezésére bocsátjuk. A leletanyagot kizárólag személyesen Önnek adjuk át, vagy írásos meghatalmazás esetén az Ön által megjelölt hozzátartozójának.

Digitális lenyomatvétel, intraorális szkenner készítése közben Dr. Mászlé Flóra, az Artdent Fogászat fogorvosa.

A digitális lenyomatvétel szerepe a fogbeültetésnél

A 3Shape TRIOS® 4 intraorális szkenner technológiája gyakorlatilag az összes fogpótlás esetében alkalmazható, legyen az egyszerű korona, bonyolult implantációs munka vagy fogszabályozó készülék. Az eszköz és a hozzá tartozó tervező szoftver pontosságot, kiszámíthatóságot biztosít a legegyszerűbb esettől egészen a bonyolult esetekig.

Az innovatív érzékelővel és a dinamikus mély-mintavétel technológiával a tökéletes élességet több milliméteres mélységben is biztosítja. Így elhagyhatóvá válik a korábban alkalmazott, kellemetlen, percekig szájba helyezett lenyomatkanál használata. A szkennerrel továbbá több harapáspozíciót is lehet rögzíteni, amellyel a fogpótlást még precízebben lehet beállítani.

Intraorális szkenner, digitális lenyomat egy monitoron.

A digitális lenyomatvétel lehetővé teszi a különböző fogászati problémák korai felismerését

A klinikánkon alkalmazott intraorális szkenner beépített fluoreszcens technológiával rendelkezik, amely hatékonyan észleli a különböző fogászati problémákat, mint például a fogszuvasodást, melynek diagnosztizálása akár évekig is eltarthat. Így az időben megkezdett kezeléssel meg tudja előzni a komolyabb gyulladások és fogászati problémák kialakulását.

Rólunk mondták

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Ahogy Ön is láthatja, a lenyomatvétel az intraorális szkennernek köszönhetően gyors, precíz és kényelmes. Emellett ezzel az új technológia bevezetésével fogászatunkon immár a fogpótlás teljes munkamenete digitálisan történik. Tegye meg az első lépést, és kérjen időpontot most! Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!