Slide Fogászati CBCT-felvétel - Artdent Fogászat Budapest

Fogászati CT (CBCT-felvétel)

Budapesti fogászatunkon is elérhető a világ egyik legmodernebb fogászati CT és panoráma röntgen berendezése, a prémium kategóriájú 3D CBCT készülék.

3D CBCT szerepe a fogászatában

A fogászati CT napjaink legrészletesebb képalkotói eljárása, amely a leginkább alkalmas a szájüreget és a fogsort érintő problémák feltárására. Egy olyan digitális röntgen alapú diagnosztikai eszköz, amelynek segítségével 3 dimenzióban tudjuk vizsgálni az Ön csontszerkezetét, a fogai és a körülötte lévő szövetek állapotát. Így pontosan meg tudjuk határozni, hogy milyen kezelést igényel fogsora.

Mekkora sugárdózissal jár egy fogászati CT-felvétel?

A legmodernebb digitális technológiának, valamint az aránylag kis területre koncentrált röntgensugaraknak köszönhetően egy fogászati CBCT felvétel során kibocsátott sugárzás egy teljes arckoponya vizsgálat esetén is tizedannyi, mint a hagyományos radiológiai vizsgálat során használt CT-k sugárdózisa, ezért nem jár káros hatással a technológia alkalmazása. Ezen felül gondos védekezéssel, ólomköpeny használatával minimálisra tudjuk csökkenteni a sugárterhelést.

Tehát egy felvétel elkészítése során mindössze annyi sugárzás éri Önt, mintha rendelőnkből kilépve elsétálna a Margit hídig és a levegőből érkező besugárzással érintkezne.

Az Artdent fogászaton egyik páciensünk fogászati CBCT-felvétel elkészítése közben.

Milyen esetekben használjuk rendelőnkben a fogászati CT-felvételt?

Az Artdent fogorvosa a fogászati CT-felvétel elemzése közben.

A fogászati CT-felvétel menete

A 3D CBCT egy röntgen alapú eljárás, ezért a vizsgálat megkezdése előtt le kell majd vennie magáról minden fémtárgyat – mint például szemüveget, fülbevalót, nyakláncot, valamint piercinget -, mivel azok megzavarhatják a berendezést. Ezt követően szakképzett asszisztens kollégánk feladja Önre az ólomköpenyt, majd néhány egyszerű instrukció átadását követően elkészíti a felvételt, amely fájdalomtól, illetve mindenféle kellemetlen élménytől mentes, és mindössze 1 percig tart. Önnek nem kell ráharapni semmire, csak annyit kell tennie, hogy a CBCT felvétel idejéig mozdulatlan marad.

A CBCT felvétel mellé ajándék szájüregi rákszűrés, góckutatás, és kezelési terv

A fogászati CT felvétel elkészítését követően szakorvos kollégánk teljeskörű állapotfelmérést és szájüregi rákszűrést végez. A vizsgálat kitér a gócok, a rák és a rákmegelőző állapotok, valamint az ínysorvadás szűrésére. Ezt követően részletesen átbeszéljük a kapott eredményt. Majd készítünk Önnek egy személyre szabott írásos kezelési tervét, amely tartalmazza a teljes folyamat részleteit: a szükséges kezeléseket, a pontos árat, a kezelés időtartamát.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a legtöbb páciens esetében nem csak egy jó megoldás létezik. Ezért a kezelési terv kidolgozása során egyszerre több szempontot is figyelembe veszünk, majd ezek összességéből készítünk több, különböző megoldási javaslatot, amelyeket részletesen átbeszélünk Önnel.

Fogászati góckutatás - Artdent Fogászat Budapest

Hogyan kapom meg a felvételt, és hogyan tudom megnézni?

A fogászati CT vizsgálat elvégzését követően a felvételt elküldjük az Ön email címére. Így otthon is könnyedén letöltheti, vagy akár egy egyszerű megosztással kezelőorvosa email-címére is továbbíthatja. Emellett igény esetén pedig átadjuk Önnek a kért adathordozón.

Nem kell megismételni, ha elveszíti.

Az elkészült CT-felvételt zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá díjmentesen az Ön rendelkezésére bocsátjuk. A leletanyagot kizárólag személyesen Önnek adjuk át vagy írásos meghatalmazás esetén az Ön által megjelölt hozzátartozójának.

Rólunk mondták

Nagy térfogatú fogászati CT kedvező áron, ajándék szájüregi rákszűréssel. Tegye meg az első lépést, és kérjen időpontot most! Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.