Fogászati CT (CBCT-felvétel)

Budapesti fogászatunkon is elérhető a világ egyik legmodernebb fogászati CT és panoráma röntgen berendezése, a prémium kategóriájú 3D CBCT készülék.

3D CBCT szerepe a fogászatában

A fogászati CT napjaink legrészletesebb képalkotói eljárása, amely a leginkább alkalmas a szájüreget és a fogsort érintő problémák feltárására. Egy olyan digitális röntgen alapú diagnosztikai eszköz, amelynek segítségével 3 dimenzióban tudjuk vizsgálni az Ön csontszerkezetét, a fogai és a körülötte lévő szövetek állapotát. Így pontosan meg tudjuk határozni, hogy milyen kezelést igényel fogsora.

Mekkora sugárdózissal jár egy fogászati CT-felvétel?

A legmodernebb digitális technológiának, valamint az aránylag kis területre koncentrált röntgensugaraknak köszönhetően egy fogászati CBCT felvétel során kibocsátott sugárzás egy teljes arckoponya vizsgálat esetén is tizedannyi, mint a hagyományos radiológiai vizsgálat során használt CT-k sugárdózisa, ezért nem jár káros hatással a technológia alkalmazása. Ezen felül gondos védekezéssel, ólomköpeny használatával minimálisra tudjuk csökkenteni a sugárterhelést.

Tehát egy felvétel elkészítése során mindössze annyi sugárzás éri Önt, mintha rendelőnkből kilépve tenne egy 10 perces sétát a Margit híd környékén, és a levegőből érkező besugárzással érintkezne.

Az Artdent fogászaton egyik páciensünk fogászati CBCT-felvétel elkészítése közben.

Milyen esetekben használjuk rendelőnkben a fogászati CT-felvételt?

Az Artdent fogorvosa a fogászati CT-felvétel elemzése közben.

A fogászati CT-felvétel menete

A 3D CBCT egy röntgen alapú eljárás, ezért a vizsgálat megkezdése előtt le kell majd vennie magáról minden fémtárgyat – mint például szemüveget, fülbevalót, nyakláncot, valamint piercinget -, mivel azok megzavarhatják a berendezést. Ezt követően szakképzett asszisztens kollégánk feladja Önre az ólomköpenyt, majd néhány egyszerű instrukció átadását követően elkészíti a felvételt, amely fájdalomtól, illetve mindenféle kellemetlen élménytől mentes, és mindössze 1 percig tart. Önnek nem kell ráharapni semmire, csak annyit kell tennie, hogy a CBCT felvétel idejéig mozdulatlan marad.

A CBCT felvétel mellé ajándék szájüregi rákszűrés, góckutatás, és kezelési terv

A fogászati CT felvétel elkészítését követően szakorvos kollégánk teljeskörű állapotfelmérést és szájüregi rákszűrést végez. A vizsgálat kitér a gócok, a rák és a rákmegelőző állapotok, valamint az ínysorvadás szűrésére. Ezt követően részletesen átbeszéljük a kapott eredményt. Majd készítünk Önnek egy személyre szabott írásos kezelési tervét, amely tartalmazza a teljes folyamat részleteit: a szükséges kezeléseket, a pontos árat, a kezelés időtartamát.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a legtöbb páciens esetében nem csak egy jó megoldás létezik. Ezért a kezelési terv kidolgozása során egyszerre több szempontot is figyelembe veszünk, majd ezek összességéből készítünk több, különböző megoldási javaslatot, amelyeket részletesen átbeszélünk Önnel.

Fogászati góckutatás - Artdent Fogászat Budapest

Hogyan kapom meg a felvételt, és hogyan tudom megnézni?

A fogászati CT vizsgálat elvégzését követően a felvételt elküldjük az Ön email címére. Így otthon is könnyedén letöltheti, vagy akár egy egyszerű megosztással kezelőorvosa email-címére is továbbíthatja. Emellett igény esetén pedig átadjuk Önnek a kért adathordozón.

Nem kell megismételni, ha elveszíti.

Az elkészült CT-felvételt zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá díjmentesen az Ön rendelkezésére bocsátjuk. A leletanyagot kizárólag személyesen Önnek adjuk át vagy írásos meghatalmazás esetén az Ön által megjelölt hozzátartozójának.

Rólunk mondták

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Nagy térfogatú fogászati CT kedvező áron, ajándék szájüregi rákszűréssel. Tegye meg az első lépést, és kérjen időpontot most! Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!