Digitális panoráma röntgenfelvétel

Mi a digitális panoráma röntgen gép előnye?

Minden sikeres fogászati kezeléshez fontos a pontos, precíz tervezés, ezért a korszerű diagnosztikai eszközök elengedhetetlenek az eredményes beavatkozáshoz. Az ArtDent fogászati rendelőben a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk a diagnózis pontos felállításához. Az Ön kényelme és a kezelés idejének lerövidítése érdekében a rendelőnkben minden berendezés a rendelkezésére áll, ennek köszönhetően nem kell külön röntgen központot felkeresnie.

Rendelőnkben Cranex Novus digitális panoráma röntgen készüléket használunk. Előnye, hogy sokkal precízebb és jóval nagyobb képélességű képeket készít, mint a hagyományos készülékek. A berendezés rendkívül gyors, egy felvétel készítése mindössze 9 másodpercet vesz igénybe. A szerkezet minimális sugárzás kibocsátásával kitűnő minőségű képet készít, így az Ön szervezete számára a legkisebb terheléssel jár. A gép egyszerű és gyors működésének köszönhetően a felvétel már 2-3 perc múlva a kezében lehet.

Kép amin egy digitális és egy hagyományos panoráma röntgen felvétel.

Milyen esetekben készítünk panoráma felvételt rendelőnkben?

A digitális panoráma röntgen felvételt nem csak komplex beavatkozásoknál használjuk, hanem az általános fogászati kezelések során is. A panoráma röntgen készüléket nem lehet helyettesíteni a kisebb fogászati röntgen gépekkel, hiszen azok nem adnak teljes képet az egész fogsor állapotáról, kizárólag 1-1 fogra koncentráltan készítenek pontos felvételt. A kisebb készülékek kép élessége és minősége elmarad a digitális röntgen gép színvonalától.

A panoráma röntgen gép segítségével kimutathatók az olyan rejtett fogászati elváltozások, mint a fogszuvasodás, a csont- és fogínysorvadás, a fogtömési hibák és az arcüreggyulladás. A panoráma röntgen felvétel leggyakrabban

használjuk.

A fogászati elváltozások többsége hagyományos szájüregi vizsgálatokkal nem mutatható ki, ezért kiemelkedően fontos, hogy a röntgen felvételek segítségével teljes képet kaphassunk a szájüreg egészének állapotáról.

Hogyan történik a panoráma röntgen felvétel rendelőnkben?

A felvétel elkészítését megelőzően tájékoztatjuk Önt a gép működéséről és arról, hogy mi fog történni. Ezt követően egy ólom mellényt helyezünk Önre és elkísérjük a felvétel készítésére speciálisan kialakított helyiségbe. Segítünk elhelyezkedni a berendezésben.

A gép mindössze 9 másodperces működést követően azonnali képet készít, így kezelőorvosa  2-3 perc múlva teljes képet kap fogai állapotáról. A digitális felvételt elküldjük az Ön email címére is.

Az elkészült röntgen felvételt zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá díjmentesen az Ön rendelkezésére bocsátjuk. A röntgen felvételt kizárólag személyesen Önnek adjuk át vagy írásos meghatalmazás esetén az Ön által megjelölt hozzátartozójának.

100%-os garancia

Minden röntgen felvételünk minőségére garanciát vállalunk. Abban az esetben, ha a felvétel minősége nem megfelelő, természetesen díjmentesen megismételjük azt.

Digitális kis fogröntgen

A digitális kis fogröntgent akkor alkalmazzuk, ha mindössze 1-2 fog állapotáról szeretnénk – akár a kezelés közben – gyors képet nyerni. A felvétel készítése közben Önnek el sem kell mozdulnia a székből, hiszen a fogászatunkon használt fogászati kezelőszék rendelkezik digitális kis fogröntgennel. A készülék használata során nincs szórt sugárzás.

Dr. Varajti Artúr fogorvos, szájsebész tart a kezében egy kis fogröntgen felvételt. A panoráma röntgen felvétel előtt.

A hagyományos röntgen berendezések felvételeivel szemben a digitális kis fogröntgen előnye, hogy a röntgen felvételek felnagyíthatók és forgathatók, valamint használatuk egyszerűségének és gyorsaságának köszönhetően a beavatkozás bármelyik pillanatában alkalmazhatók. A panoráma röntgen felvételt nem tudják helyettesíteni, de nagyon jó kiegészítői.

A digitális felvételt elküldjük az Ön email címére is. A panoráma röntgenhez hasonlóan, ebben az esetben is a felvételt zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá, díjmentesen az Ön rendelkezésére bocsátjuk. A röntgen felvételt kizárólag személyesen Önnek adjuk át vagy írásos meghatalmazás esetén az Ön által megjelölt hozzátartozójának.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Amennyiben az Ön számára is fontos a korszerű és precíz fogászati diagnosztika, akkor jöjjön el rendelőkbe és vegye igénybe digitális diagnosztikai szolgáltatásainkat. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!