Fogászati lézerkezelés

A műtéti és kezelési technológiák fejlődésével a fogászat és a szájsebészet is egyaránt felfedezte a lézerrel történő kezelés lehetőségét. A speciális, fogászati célokra kialakított eszközök nem csak fájdalommentes beavatkozást tesznek lehetővé, de páratlan baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásuk is ismert.

SOL dióda lézerkezelés

A SOL dióda lézer alkalmazásával az eddigi hagyományos eljárásokhoz képest gyorsabban, a legtöbb esetben pedig fájdalommentesen végezhetőek el különböző fogászati kezelések. Ezek a fontos tulajdonságok a fogmegtartó, az esztétikai, a szájsebészeti, és az implantológiai beavatkozások során egyaránt tesznek hasznos szolgálatot.

Kiknek ajánljuk kifejezetten a SOL dióda lézerkezelést?

  • Cukorbetegeknek, mivel a sebgyógyulás időtartama radikálisan csökkenthető.
  • Fogágybetegségben szenvedő pácienseink számára.
  • Begyulladt implantátumok kezelésére.
  • Olyan felnőtteknek és gyermekeknek, akik bármilyen szájsebészeti beavatkozásra szorulnak.
  • Minden páciensünknek, hiszen a gyógyulás fájdalommentes, gyors és a gyulladás kockázata minimálisra csökkenthető.
A SOL dioda lézerkezélés előnyeit ismertető kép.

Milyen esetekben alkalmazzuk a SOL dióda lézerkezelést?

Szájsebészeti beavatkozások során

Az általunk alkalmazott SOL dióda lézeres kezelés egy olyan fájdalom- és injekciómentes módszer, amely azonnal képes sterilizálni a beavatkozások során keletkező szájsebészeti műtétek területét. Ennek segítségével a fertőzés és gyulladás kockázata minimalizálható. Mivel egy kifejezetten gyors kezelésről van szó, ezért az érzékeny felületek nincsenek olyan hosszan tartó műtéti traumának kitéve, ami szintén csökkenti a baktériumok megtelepedésének esélyét, így a műtét utáni felépülési időszak is akár a negyedére csökkenthető.

A bölcsességfog eltávolítás, az implantológiai beavatkozások (pl. csontpótlás után) és a gyökérkezelést követően minden esetben alkalmazzuk pácienseinken a lézerkezelést. Amellett, hogy csökkenteni a gyulladást és a duzzanatot, sebgyógyulást elősegítő, valamint biostimulatív hatású.

Herpesz, afta, hematóma, ínybetegségek kezelése

A lágyszövet lézer ideális eszköz az afta és a hematóma kezelésére is. A  lézer felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, emellett nagymértkében csökken azok újbóli kialakulásának kockázata is. Továbbá a rendelőnkben használt lézer, a csatlakoztatható száloptikáknak köszönhetően, a nehezen elérhető helyeken megjelenő afták kezelésére is kiválóan alkalmas.

A lézerkezelésről sokan nem is gondolnák, de a herpeszt is gyógyítja. Már az első tünetek megjelenésekor javasoljuk fogászatunk felkeresését, így az időben megkezdett kezelésnek köszönhetően a herpesz jó eséllyel ki sem fejlődik és az esztétikailag zavaró hegek sem keletkeznek. Amennyiben a herpesz már kialakult és lézeres kezelést alkalmazunk a gyógyulási folyamat  az 1-2 héttel szemben mindössze néhány nap. Az állandóan kiújuló herpesz esetén is megoldás jelent a fogászatunkon alkalmazott lézerkezelés, hiszen a visszatérési arány sokkal kisebb lesz.

Fogászati lézerkezelés

Fogínysorvadás kezelése

Klinikánkon a parodontológiai beavatkozások során (bővebben itt) is alkalmazzuk a SOL dioda lézerkezelést, hiszen a lágyszövetek gyógyulása és a gyulladásos szövetek minél gyorsabb eltávolítása kritikus pont a későbbi felépülés szempontjából. Az íny- és a csontregeneráció ennek köszönhetően szinte azonnal megindul, amely a hagyományos fogászati eljárásokkal szemben megoldhatatlan lenne. A fogínygyulladás és fogágybetegség kezeléseilyen módon történő kezelése fájdalommentes, így az injekció is elhagyható.

Fogágybetegség kezelése

A fogágy körüli gyulladásos megbetegedések a környező szövetek gyulladásával járnak, amelyekhez szintén hatékony kezelési módszernek számít a lézer. Bizonyos fogágybetegséggekkel összefüggésbe hozható, nehezen visszaszorítható baktériumok jól reagálnak a dióda lézeres kezelésre, káros mellékhatások nélkül.

A kezelés során a SOL dióda lézer fertőtleníti a fog körül elhelyezkedő gyulladt szövetet, valamint semlegesíti a hőre érzékeny toxinokat és biostimuláns hatással serkenti a fogágy saját szöveteinek újraképződését. Ez az eljárás nagyon gyors és teljesen fájdalommentes.

Gyökérkezelés

A szájüregünkben nehezen elérhető területen a fogmosás mellett, a szuvas fogak kezelése is problémát okozhatnak. A lágyszövet lézer segítségével a nehezen elérhető gyökércsatorna is tisztítható, lezárhatók a dentintubulusok. Amellett, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes a gyökérkezelés (bővebben itt) sikerességét nagy mértékben növeli. Emellett a gyökércsúcs elváltozások és ciszták kezelésénél és megelőzésénél is szívesen használjuk a lézerkezelést, hiszen a foggyökérbe juttatott lézersugár elpusztítja a gyökércsatornában lévő baktériumokat.

Dr. Varajti Artúr lézerkezelés előtt vizsgálja a pácienst.

Safe Laser terápia

Rendelőnkben a Safe Laser terápiát különböző fogászati kezelések és szájsebészeti műtétek, valamint fogbeültetés (bővebben itt) után alkalmazzuk. A lézer közvetlen fájdalom, duzzanat és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki a műtéti területre, ennél fogva elmarad vagy csökken a műtét utáni duzzanat. Emellett serkenti a szervezet öngyógyító képességét, felgyorsítja a lágy- és csontszövet gyógyulását. Ennek köszönhetően a gyógyulás idő a töredékére csökken.

Milyen szájsebészeti bevatkozások után alkalmazzuk a Safe Laser terápiát?

  • bölcsességfog eltávolítás
  • fogászati csontpótlás és arcüreg emelés
  • fog implantátum beültetés
  • fogpótlás
  • gyökércsúcs eltávolítás

Rendkívül hatékony, alkalmazása fájdalommentes. A Safe Laser-t a fájdalmas vagy sérült területre kontakt módon helyezzük rá, majd a kezelési protokoll által meghatázott ideig világít. A kezelést követően enyhe bizsergést érezhetünk.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

 A pácienseink számára a leghatékonyabb fogászati lézerterápiákat nyújtjuk. Amennyiben Ön is szeretné igénybe venni fogászati és szájsebészeti szolgáltatásaink valamelyikét, abban az esetben keressen minket bizalommal a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!