Implantációs fogpótlás

Implantációs fogpótlás egy-egy fog hiánya esetén

Az implantológia megjelenése előtt foghiány pótlása során a hiányt határoló fogakat lecsiszolták, és a hiányt foghídpótlás segítségével szüntették meg. Ez azt jelenti, hogy két egészséges fog csiszolására volt szükség egy szóló vagy több egymás mellett lévő foghiány pótlása esetén. Ma már szerencsére lehetőség van arra, hogy az elveszített fog helyére implantátumot helyezzünk. Ennek az eljárásnak a segítségével az egészséges fogak lecsiszolása nélkül is képesek vagyunk helyreállítani a száj eredeti állapotát. A beültetett titán műgyökérre fémkerámia korona vagy esztétikus cirkon–kerámia fogkorona készülhet.

Implantációs fogpótlás 3D ábrázolása egy-egy fog hiánya esetén.

Implantációs fogpótlás sorvégi foghiányok esetén

Az implantáció elterjedése előtt nem volt lehetőség a sorvégi foghiányok fix megoldással történő pótlására. Ezekben az esetekben kivehető fogpótlásokat készítettek. Ma már azonban ezt a problémát implantátumok segítségével könnyen megoldhatjuk. A hátsó fogak helyére behelyezett műgyökerek pillérként funkcionálva megfelelő horgonyzást biztosítanak a fémkerámia foghíd vagy a cirkon–kerámia foghíd számára.

Implantációs fogpótlás sorvégi foghiányok esetén.

Implantációs fogpótlás teljes fogatlanság esetén

Teljesen fogatlan állcsontok esetén korábban kizárólag teljes kivehető fogpótlás jöhetett szóba, ami sok nehézséget okozott az érintettek számára. A megváltozott beszédet, rágást, és a mozgó protézis használatát meg kellett tanulniuk megszokni. Ma már nem jelent gondot a teljes fogatlanság helyreállítása implantátumok segítségével. Teljes foghiány esetén több lehetőség is rendelkezésre áll. A páciens egyéni ízlésétől, igényétől és anatómiai adottságaitól függ, hogy melyik megoldást lehet megvalósítani.

Kivehető implantációs fogsor teljes fogatlanság esetén

Kivehető implantációs fogsor készítéséhez 2-4 implantátum beültetése szükséges az állcsontokba a kivehető fogpótlás rögzítése érdekében. Ez rágás és beszéd szempontjából is stabilitást és magabiztosságot ad a betegek számára, mert ilyen rögzítési módszerrel a protézis nem mozdul el a helyéről. A kivehető fogpótlást csak akkor kell eltávolítani, amikor a protézis alatti rész tisztítása esedékessé válik. Ez a megoldás jelentős életminőség-javulást hoz a páciensek számára.

Kivehető fogsor.

Rögzített implantációs fogpótlás teljes fogatlanság esetén

Sok ember számára teljes fogatlanság esetén készülő, kivehető fogpótlás idegen érzést kelt, nehezen elfogadható, kellemetlen állapotot jelent. A kivehető fogsor megváltoztatja az ember szociális magabiztosságát, beszédkészségét és étkezési szokásait. Ma már azonban lehetőség van kellő mennyiségű implantátum beültetésére is az eredeti fogaknak megfelelő, ideális, természetes fix fogpótlás elkészítéséhez. Amennyiben valakinek teljes foghiány a problémája, de nem szeretne kivehető fogpótlást, rögzített foghíd is készíthető számára. Ilyenkor 6–8 fog beültetésére van szükség, melyek révén tökéletes stabilitás biztosítható a körhíd számára. A modern technológiának köszönhetően az implantátumokon rögzített hidak mind funkciójukban, mind pedig esztétikumukban nagyfokú hasonlóságot mutatnak az eredeti fogakhoz.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, személyes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!