Navigációs fogbeültetés

Mit jelent a digitálisan tervezett és kivitelezett fogbeültetés (Navigációs Implantáció)?

A digitálisan tervezett implantációs sebészi sablont egy számítógépes szoftver segítségével a beteg CBCT felvétele alapján tervezzük meg. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy kevesebb csontmennyiség vagy komplikáltabb anatómiai viszonyok esetén az implantátumok (titán műgyökerek) gyorsabban és pontosabban helyezhetők a megfelelő pozícióba.

A rendszer lényege az, hogy készül egy személyre szabott sebészeti vezető sablon, melynek segítségével komolyabb műtéti beavatkozás nélkül végezhető el az implantátumok beültetése. Ez az eljárás megkönnyíti a szájsebész dolgát, illetve a beteg számára gyorsabb gyógyulást biztosít, mert a beavatkozás ideje rövidebb.

Artdent Fogászat és Szájsebészet által alkalmazott tervező szoftver

A Smop egy  digitális műtéti sablonokat tervező szoftver, melyet Svájcban fejlesztettek ki mérnökök és szájsebészek együttesen.  Dr. Varajti Artúr szájsebész a Smop egyik referencia orvosa.

Dr. Varajti Artúr, az Artdent vezetője egy kiállítási konferencián mosolyogva

A SMOP Navigációs Implantációs rendszer egy rendkívül előrehaladott, fejlett számítógépes implantációs eljárás, mely nem csak megkönnyíti  az implantációs beavatkozásokat, hanem teljesen egyénre szabott, precíz megoldást jelent. Ez a számítógépes rendszer, gyakorlatilag CT felvétel alapján megtervezi az implantátum elhelyezését, méretét, ennek alapján ez a navigációs program egy sablont tervez, mely 3D nyomtatás eljárással készül el, ezzel megkönnyítve az implantátum beültetésének folyamatát.

A CT felvétel alapján, a számítógép segítségével tervezett személyre szabott, sebészi vezető sablon hihetetlenül pontos, és segítségével az implantátum egyenesen a megtervezett helyre kerül beillesztésre rövidebb idő alatt. A sablon segítségével továbbá komolyabb és hosszadalmasabb beavatkozások is elkerülhetők.

Miért ajánljuk a SMOP Navigációs Implantációs Rendszert?

A program által tervezett sebészi sablon, a beavatkozás során, szájba helyezve maximális pontosággal vezeti a fúrót, így az implantátumok 0,1 mm pontossággal kerülnek a csontba, mely sokkal pontosabb, mint a szabad kézzel végzett implantációs műtétek által elért eredmény.

A nagy pontosságú diagnosztikai szoftvernek és a sebészi vezetősablonnak köszönhetően olyan területekre is beültetésre kerülhet az implantátum, ahol szabad kézzel nehézségbe ütköznénk, illetve nehezen kivitelezhető lenne.

Nem megfelelő vastagságú állcsont esetében, keskenyebb, vékonyabb csontozatú pacienseknél is precízebben, és kellő biztonsággal ültethetők be az implantátumok. A modern technikának köszönhetően, a gyorsabb beavatkozás megrövidíti a gyógyulási időt is.

Digitális fogászati vizsgálat fogtérkép röntgen eredmény

Hogyan történik az implantátum beültetése Fogászati és Szájsebészeti rendelőnkben?

1. Lépés: Konzultáció és diagnózis

Az első konzultáció során egy állapotfelmérés, egy digitális panoráma röntgen, és egy CT felvétel segítségével képet alkotunk az Ön fogainak és csontozatának állapotáról. Ezt követően tájékoztatjuk Önt a lehetőségekről és válaszolunk az összes kérdésére.

2. lépés: ingyenes kezelési terv

Elkészítjük Önnek a személyre szabott, írásos kezelési tervet, amely tartalmazza a kezelés legfontosabb részleteit: a pontos árat, a szükséges kezeléseket, valamint a teljes folyamat idejét és a garanciális feltételeket. Így mindent pontosan, előre fog tudni.

3. Lépés: Számítógépes tervezés

A  Smop szoftver segítségével tizedmiliméter pontossággal megtervezzük az implantátum helyét, pozícióját, hosszúságát és vastagságát. Ezt részletesen ismertejük Önnel. Lenyomatot veszünk a műtendő állcsontról majd elkészül egy 3D nyomtató segítségével a sebészi implantációs sablon. Ennek köszönhetően rövidebb a műtéti idő, fájdalommentesebb a fogbeültetés, kevesebb a gyógyulási idő.

4. Lépés: Műtét

Ezt követően az Ön időbeosztásához igazodva egyeztetünk egy időpontot, amikor sor kerül az implantációs műtétre. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, így szinte semmilyen fájdalommal nem jár Önnek.

5. Lépés: Gyógyulási idő

Az Ön csontminőségétől és egészségügyi állapotától függően a gyógyulási idő mindössze 2-3 hónap. Természetesen, hogy ne kelljen fogak nélkül élnie ezalatt az idő alatt sem, ideiglenes fogpótlást biztosítunk Önnek.

6. Lépés: Implantációs fogpótlás

Végül feltárjuk és lenyomatot készítünk az implantátumról, amely majd biztosítja a tökéletes formát és illeszkedést. A fogtechnikai laborunk CAD/CAM technológiával elkészíti az Ön végleges és esztétikus fogpótlását.

Rólunk mondták

Olvassa el, hogy miket mondtak klinikánkról pácienseink a Facebook-on és Google-n!

Még több páciens véleményt a facebook oldalunkon tud olvasni.

Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Látogasson el rendelőnkbe egy ingyenes konzultációra, ahol választ adunk az összes kérdésére, így teljes képet kap a fogpótlás menetéről, valamint megismerkedhet rendelőnkkel és szájsebészével. Döntését ráér ezután meghozni.

Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával. Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Látogasson el rendelőnkbe egy ingyenes konzultációra, ahol választ adunk az összes kérdésére, így teljes képet kap a fogpótlás menetéről, valamint megismerkedhet rendelőnkkel és szájsebészével. Döntését ráér ezután meghozni. Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával. Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!