Bölcsességfog eltávolítás

Szakszerű bölcsességfog eltávolítás budapesti fogászati rendelőnkben

A legváltozatosabb eseteket produkáló fogaink egyike minden bizonnyal a bölcsességfog, hiszen nemcsak az előtörése okozhat problémákat, hanem akár torlódásokat is előidézhet alsó vagy felső fogsorunkban.

A legtöbb Páciensünk tart a bölcsességfog eltávolítástól, hiszen a bölcsességfog a legrosszabb hírnévnek örvend a Páciensek körében. A rossz hírnév leginkább abból adódik, hogy a Páciensek nem képzett szájsebészhez, hanem fogorvoshoz fordulnak, akinek nincs megfelelő képzettsége, szaktudása és gyakorlata eltávolításukban.

Klinikánkon minden beavatkozást képzett szájsebész végez, akinek egy bölcsességfog eltávolítás rutinmunkának számít.  Kizárólag Klinikánkon alkalmazott speciális, az úgynevezett „ArtDent módszernek” köszönhetően  a műtéti idő, így a gyógyulási idő is a felére csökken. 

Klinikánk nagy gyakorlattal rendelkezik a szájsebészeti beavatkozások területén, hiszen közel 10.000 szájsebészeti műtétet tapasztalata van a hátunk mögött. A szájsebészeti műtétek leggyakoribb oka a bölcsességfog eltávolításának szükségessége.

A leggyakoribb kérdés: érdemes e megtartani a bölcsességfogat?

Általános, mindenkire egyaránt érvényes választ nem adhatunk erre a kérdésre, hiszen van, akinél nem okoz gondot a bölcsességfogak előbújása, és azok a későbbiekben sem feltétlenül kezdenek idő előtt szuvasodni vagy gyulladásokat okozni. Ez esetben nyugodtan megtarthatók, hiszen nem rontanak a szájüreg egészségén és a fogazat esztétikáján. Vannak azonban olyan esetek, amikor érdemes elgondolkoznunk a bölcsességfog eltávolítás lehetőségén.

A bölcsességfog eltávolítás műtét előtti röntgen felvétel.

Mikor érdemes a bölcsességfogat eltávolítani?

  • Ha nem képes előtörni, ha megdőlt vagy csak részben bújt elő, hiszen ebben az esetben gyulladást okozhat.
  • Ha megváltoztatja a fogsor eredeti képét.
  • Ha nehéz tisztántartása miatt szuvasodásnak indul.
  • Ha esetlegesen más gyulladás forrása.
  • Ha erős fájdalmat okoz.

Ezekben az esetekben mindenképp keresse fel az ArtDent Fogászat budapesti rendelőjét, hogy az idő múlásával a helyzet ne súlyosbodjon!

Hogyan történik az áttörésben visszamaradt bölcsességfog eltávolítása rendelőnkben?

A Klinikánkon szokásos előzetes konzultációnak köszönhetően már magabiztosan léphet be a rendelőnkbe, hiszen Ön pontosan tudni fogja azt, hogy mire számíthat, így testileg és lelkileg is felkészülhet.

A szájsebészeti eljárások helyi érzéstelenítéssel történnek, ezért a páciens a beavatkozás során nem érez fájdalmat. A bölcsességfog eltávolítás első lépése a bemetszés, majd a fog körüli csont eltávolítása.  A következő lépés a fog eltávolítása. Végül a szájsebész varrattal egyesíti a sebfelszínt.

Az „ArtDent módszernek” köszönhetően a műtéti idő a felére csökken, így a gyógyulási idő is, mivel a seb kevesebbet van nyitva, ezáltal rövidebb ideig érintkezik a szájüregi környezettel.

Biztosak vagyunk abban, hogy legtöbb pácienshez hasonlóan Önnek is, a műtét után csak egy kérdése lesz: „Csak ennyi volt?”.

Milyen veszélyei lehetnek annak, ha nem távolíttatja el időben problémát okozó bölcsességfogait?

A páciensek szájsebészeti és fogászati beavatkozásoktól való félelme sok esetben akadályozza meg a bölcsességfogak eltávolítását. A halogatásnak azonban komoly egészségügyi veszélyei lehetnek. A fog körül kialakult gyulladás más életfontosságú szervek megbetegedéséhez vezethet, illetve komoly fájdalmakat okozhat – mind a szájban, mind pedig más testrészekben. Amennyiben bármiféle problémája van bölcsességfogával, fontos, hogy sürgősen keresse fel budapesti fogászati klinikánkat és szabaduljon meg a fájdalomtól. Ne legyen erősebb a félelme a fájdalmánál!

Rólunk mondták

Jöjjön el hozzánk egy ingyenes, személyes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit. Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.