5 tipp, hogy ne legyen tragédia a családi nyaralás

Home/szöveges blog/5 tipp, hogy ne legyen tragédia a családi nyaralás
a képen egy szemüveg, fogkefe, fogkrém, artdent logo található

Természetesen a fogfájás sohasem jöhet jókor. Akinek már valaha egyszer is fájt a foga, az tudja, hogy érdemes előre gondolkozni és elkerülni ezt az érzést. Gyakran azonban a nyári izgalmak következtében elfeledkezünk arról, hogy a nyár tipikusan a fogfájás időszaka köszönhetően a nyári sportbaleseteknek, a kánikulának, a párának és a hideg fröccsöknek.

Vegyük sorra azt az 5 dolgot, amelyre figyeljünk oda a nyár közeledtével!

Ügyeljünk a biztosítás kiválasztásánál!

Vegyük figyelembe azt, hogy a fogfájás kifejezetten kellemetlen lehet, ha külföldön tartózkodunk, még akkor is ha rendelkezünk biztosítással. Ezért nagyon fontos, hogy a biztosítás kötés során legyünk figyelmesek arra, hogy a biztosító téríti e a fogorvosi költségeket. Egy megcsúszás a vizes medenceparton, egy gyümölcsmagra ráharapás és már ott is a baj.

Nagyon sok páciens elfeledkezik arról, hogy alaposan átböngéssze a biztosítási feltételeket, annak ellenére, hogy a tapasztalatom az, hogy egyes utasbiztosítások nem tartalmazzák a fogorvosi ellátás költségeit. Ez pedig külföldön igen magas összeg lehet.

,,Nyaralunk, belefér.” A fogainknak nem.

Legtöbben így gondolkozunk. Különleges helyi ételek, savas gyümölcsök, cukros desszertek, vattacukor, fagylaltok, koktélok, fröccsök, szénsavas üdítőitalok. Mi kipihenten térünk haza a nyaralásból, azonban fogaink biztosan megsínylik ezt az időszakot.

Gondoljunk fogaink egészségére. Étkezések után öblítsük át langyos vízzel a szájüregünket és semmi esetre se feledkezzünk meg a napi kétszeri fogmosásáról és a fogselyem használatáról sem.

Óvatosan a klímával!

Nagyon fontos, hogy bár a klíma javít a hőérzetünkön és segítségével ki tudjuk pihenni magunkat a forró nyári napok után, be kell tartanunk pár szabályt egészségünk megőrzése érdekében. Semmi esetre se aludjunk a klíma fújó távolságán belül és ne állítsuk a hőmérsékletet túl alacsonyra. Ne csak otthonunkba ügyeljünk a klíma helyes használatára, hanem az autóba is.

Keressük fel fogorvosunkat a nyári szabadságolások előtt!

Fogorvosként nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a rendszeres kontrollvizsgálat. Ez különösen igaz a tavasz végével, mivel a nyári kánikula nem kedvez a gyulladásos megbetegedések.

Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy a fogorvosok is csak emberek, így sok esetben a nyári szabadság miatt még nehezebb megfelelő fogorvost, szájsebészt találni, ezért érdemes egy lépéssel előrébb járni és megelőzni a bajt. Még nagyobb kihívás külföldön szakképzett szakembert találnunk egy nyaralóövezet környékén.

Ohhh az a fránya bölcsességfog!

A nyári hónapokban közel 3-szor annyi paciens érkezik a rendelőnkbe bölcsességfog problémákkal, mint a téli hónapokban és mindenki azonnal meg akar szabadulni a fájdalom forrásától.

A bölcsességfog olyan, mint egy időzített bomba, ami a legapróbb behatásra is képes azonnal robbanni.

Ne várja meg, még olyan erős fájdalmat érez, ami teljesen megkeseríti a nyarat vagy egy régen várt nyaralást. Keresse fel fogorvosát még a tavasz végén és ellenőriztesse  bölcsességfogunk állapotát, különösen akkor, ha hosszú repülőútra készül.

Legyünk figyelmesek erre a pár apróságra és nem kell aggódnunk a nyáron fogaink állapota miatt. Amennyiben további kérdése lenne, kérem forduljon hozzánk bizalommal vagy keressen minket az+36 20 218 5343-as telefonszámon.

Használja ki nyárköszöntő kedvezményeinket:

» Bölcsesséfog eltávolítás Akció. További részletekért kattintson ide!
» Fogkőeltávolítás Akció. További részletekért kattintson ide!