A fogselyem helyes használata

Home/videós blog/A fogselyem helyes használata

Ahogy a fogmosásról sem szabad megfeledkezni, úgy ne maradjon ki a fogselyem használata sem a napi rutinból.

A fogselyem helyes és rendszeres használata a szájhigiénia fontos része. Ez a pici kis eszköz kiváló a fogközek tisztítására, emellett eltávolítja a fogínyre tapadt ételmaradékokat és lepedéket is. Azonban nagyon kevesen fogselymeznek, mivel sokan nem is tudják, hogy kell használni. Ezért ebben a videóban most bemutatom Önnek, hogyan kell helyesen fogselymezni.

Hogyan használjuk a fogselymet?

  1. Első lépésként szakítson le kb. egy félméteres darabot, tekerje fel a két végét egy-egy mutatóujjára és hüvelykujjai segítségével feszítse ki.
  2. A kifeszített darabot a két fog találkozásánál óvatosan vezessük el és az egyik fog oldalához nyomva előre-hátra mozdulatokkal vezesse az íny irányába, majd onnan visszafelé az ellenkező irányba.
  3. A szomszédos fog oldalán hajtsa végre ugyanezt a műveletet. Ha végzett a két fog egymás felé néző oldalával óvatosan húzza ki a selymet, úgy hogy ne szakadjon el.
  4. Ezt követően haladjon egy tekerésnyit, hogy tiszta felszínnel tudja folytatni a műveletet, majd jöhet a következő fogköz és így tovább.

A fogmosás előtt vagy után célszerű fogselymezni?

Nincs jelentősége a lényege hogy minden fogmosáskor javasolt. Használjuk naponta legalább egy alkalommal és érdemes estére időzíteni ilyenkor az embernek jobban van ideje a művelet elvégzésére.

A fogmosás fontos, nem helyettesíthető vele, a fogselymezés önmagában még nem fog csodát tenni, de nélkülözhetetlen eleme szájápolásnak. Amennyiben, hasznosnak tartotta videónkat, ossza meg, ha bármilyen további kérdése lenne nyugodtan tegye fel hozzászólásokban.

Az ArtDent Fogászati rendelőbe nagy figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink elsajátítsák a megfelelő szájhigiéniai rutint, valamint jól alkalmazzák a hagyományos-, illetve elektromos fogkefét, a fogköztisztítót vagy a fogselymet.  

Amennyiben további kérdése van, úgy kérem keresse minket bizalommal a  +36 20 218 5343 telefonszámon vagy jelenetkezzen be hozzánk ingyenes rákszűrésre.

Jelentkezzen be kedvezményes fogkőeltávolításra. 

További információért kattintson!