A fogselyem helyes használata

//A fogselyem helyes használata

Ahogy a fogmosásról sem szabad megfeledkezni úgy ne maradjon ki a fogselyem használata sem a napi rutinból. A fogselyem helyes használata szájhigiénia fontos része. Ez a pici kis eszköz kiváló a fogközök tisztítására, emellett eltávolítja a fogínyhez tapadt ételmaradékokat és lepedéket is.

Hogyan használjuk a fogselymet?

  1. Szakítsunk le körülbelül egy félméteres darabot, tekerjük fel a két végét egy-egy mutatóujjunkra és hüvelykujjaink segítségével feszítsük ki.
  2. A kifeszített darabot a két fog találkozásánál óvatosan vezessük át és az egyik fog oldalához nyomva előre-hátra mozdulatokkal vezessük az íny irányába, majd onnan visszafelé az ellenkező irányba.
  3. A szomszédos fog oldalán hajtsuk végre ugyan ezt a műveletet. Ha végeztünk a két fog egymás felé néző oldalával óvatosan húzzuk ki a selymet, hogy ne szakadjon el.
  4. Haladjunk egy tekerésnyit, hogy tiszta felszínnel tudjuk folytatni a műveletet, majd jöhet a következő fogköz és így tovább.

A fogmosás előtt vagy után célszerű fogselymezni?

Nincs jelentősége a lényege hogy minden fogmosáskor javasolt. Használjuk naponta legalább egy alkalommal és érdemes estére időzíteni ilyenkor az embernek jobban van ideje a művelet elvégzésére.

A fogmosás fontos, nem helyettesíthető vele, a fogselymezés önmagában még nem fog csodát tenni, de nélkülözhetetlen eleme szájápolásnak. Amennyiben, hasznosnak tartotta videónkat, ossza meg, ha bármilyen további kérdése lenne nyugodtan tegye fel hozzászólásokban.

Az ArtDent Fogászati rendelőbe nagy figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink elsajátítsák a megfelelő szájhigiéniai rutint, valamint jól alkalmazzák a hagyományos-, illetve elektromos fogkefét, a fogköztisztítót vagy a fogselymet.  

Amennyiben további kérdése van, úgy kérem keresse minket bizalommal a  +36 20 218 5343 telefonszámon vagy jelenetkezzen be hozzánk ingyenes rákszűrésre.

Jelentkezzen be kedvezményes fogkőeltávolításra. 

További információért kattintson!