Ajakherpesz kezelése gyorsan és hatékonyan

Home/szöveges blog/Ajakherpesz kezelése gyorsan és hatékonyan
Ajakherpesz kezelése előtti szájüregi szűrővizsgálat közben.

Az ajakherpesz kellemetlen tüneteit szinte mindenki ismeri, hiszen a világ egyik legelterjedtebb fertőző betegségéről van szó, amely sohasem jön alkalmas pillanatban. Ezért a herpeszt mindenki azonnal és a leghatékonyabb módszerekkel szeretné kezelni. Ebben a cikkben az ajak herpesszel kapcsolatos felmerült kérdéseket, tévhiteket, a veszélyes “házi praktikákat” és a hatásos gyógymódokat igyekszünk bemutatni.

Mi az a herpesz, és mi okozza?

A herpesz immunrendszerünk legyengülésének egyik egyértelmű jele, amelynek oka egyénenként eltérő. Kiválthatja továbbá a stressz, fűszeres ételek fogyasztása, egyes fertőző betegségek, a magas UV sugárzás, sok esetben antibiotikum szedése után alakul ki. 

A nők jelentős része megküzd a herpesszel a terhesség vagy menstruáció idején. Tehát minden olyan nagyfokú megterhelés, legyen akár pszichés vagy fizikai, amely kibillenti a szervezetet az egyensúlyából, herpeszt okozhat.

Hogyan terjed a herpesz?

A herpesz leggyakrabban cseppfertőzéssel, testnedvekkel és nemi érintkezés útján terjed. Tipikus példája a vírus terjedésének a közösen használt evőeszköz. A vírus a szervezetbe hatolva akár évtizedekig is képes ott maradni. 

Az ajakherpesz lefolyása két szakaszból áll: a passzív és aktív szakaszból.  A passzív szakasz akár néhány évig is eltarthat, amely nem jár tünetekkel.  A vírus ekkor már a szervezetben van, amely ellen nem tehetünk semmit. Az ajakherpesz ebben a passzív szakaszában kezelhetjük a leghatékonyabban.

Az aktív szakasz csupán néhány napig, maximum pár hétig tart, de ez jár a legnagyobb kellemetlenséggel.  Ekkor megjelennek a hólyagok, a  fájdalommal, a kellemetlen, húzódó érzés, a viszketés. Az ajakherpesz kezelése ebben a szakaszban már sokkal nehezebb és kellemetlenebb.

Ajakherpesz kezelése közben Dr. Varajti Artúr és páciense.

A herpesz valóban okozhat szövődményeket?

A herpesz szövődményeiről sajnos nagyon kevesen beszélnek. A herpes simplex vírus 1  (HSV-1) nevű baktérium ugyanis kiemelkedően agresszív módon képes a terjedésre. Elég csak ujjunkkal hozzáérni a fertőzött területhez, hogy később más testrészünkre, akár egyes szerveinkre is átterjesszük a vírust, amely nagyon komoly problémákat okozhat, így az ajakherpesz kezelése semmilyen esetben sem tűr halasztást. A kötőhártya gyulladás, sebfertőzés, fogágy megbetegedés, agyvelő-, agyhártyagyulladás, genitális herpesz, és tüdőgyulladás mind a a tipikus szövődmények között szerepel.

Ajakherpesz kezelése otthon

A “házi praktikákkal” célszerű óvatosan bánnunk, hiszen számos módszer csak tovább súlyosbíthatja a problémákat vagy akár szövődményeket is okozhat. A maró hatású szerek alkalmazása, úgy mint a citrom vagy fokrém, semmilyen esetben sem javasolt, hiszen kiszárítja és kimarja a bőrt, ezáltal a vírusfertőzés területének nagysága nő és a vírus tovább is terjedhet. Illóolajok vagy egyéb olajos bázisú termékek használata nem okoz ilyen nagy mértékű problémát, azonban nem is használ a herpesz gyors kezelésében.

Az ajakherpesz kezelése lézerrel – Így szabaduljon meg a herpesztől 3 nap alatt

Az ajakherpesszel kapcsolatban számtalan bevált gyógymódról, készítményről olvashatunk. Azonban kevesen tudják, hogy az ajakherpeszt akár egy fájdalommentes fogorvosi kezelés is gyógyíthatja. 

Az időben megkezdett kezelésnek köszönhetően a herpesz ki sem fejlődik, így esztétikailag zavaró hegek sem alakulnak ki. Ezért fontos, hogy már az első tünetek megjelenése esetén javasoljuk fogászatunk felkeresését. A lézeres kezelésnek köszönhetően a gyógyulási folyamat az 1-2 héttel szemben mindössze néhány napra csökkenthető. Az állandóan kiújuló herpesz esetén a lézeres kezelésnek köszönhetően a visszatérési arány sokkal kisebb lesz.

Az ajakherpesz kezelése lézerrel – Így szabaduljon meg a herpesztől 3 nap alatt

Az ajakherpesszel kapcsolatban számtalan bevált gyógymódról, készítményről olvashatunk. Azonban kevesen tudják, hogy az ajakherpeszt akár egy fájdalommentes fogorvosi kezelés is gyógyíthatja. 

Az időben megkezdett kezelésnek köszönhetően a herpesz ki sem fejlődik, így esztétikailag zavaró hegek sem alakulnak ki. Ezért fontos, hogy már az első tünetek megjelenése esetén javasoljuk fogászatunk felkeresését. A lézeres kezelésnek köszönhetően a gyógyulási folyamat az 1-2 héttel szemben mindössze néhány napra csökkenthető. Az állandóan kiújuló herpesz esetén a lézeres kezelésnek köszönhetően a visszatérési arány sokkal kisebb lesz.

Hogyan történik Rendelőnkben az ajakherpesz kezelése lézerrel?

A DIÓDA lézer (bővebben itt) fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és biostimulációs hatásának köszönhetően már az első alkalom után megszűnik a fájdalom és megkezdődik a gyógyulás folyamata. Használatával inaktíváljuk a vírust és fertőtlenítjük a területet. A folyamat mindössze néhány perc és teljesen fájdalommentes. Ezt követően, az az u.n. SAFE laser kezeléssel (bővebben itt) nem csak a felszíni területet, de a mélyebb rétegeket és a környező szöveteket is a gyógyulásra, regenerálódásra ösztönözzük.

Szerencsés esetben, a kezdeti tünetek megjelenését követően az első kezelés után, a hólyagos tünetek kialakulása nélkül, de a legrosszabb esetben 3-4 kezelést követően búcsút inthet a herpesznek. 

Ezért fontos, hogy amennyiben érzi, hogy ki fog jönni az ajakherpesze, úgy azonnal keresse fel fogászatunkat, hogy gyorsan és fájdalommentesen  tudjon megszabadulni a problémától.

Egy menyasszony kálváriája élete legszebb napján

“Nyilván a herpesz sohasem jön jókor, de az esküvője napját senki sem egy herpesszel képzeli el. Talán mondhatom, hogy már tapasztalt vagyok a herpesz témában, mivel évente 2-3 alkalommal megküzdök vele, több-kevesebb sikerrel. 

Sorra jöttek a gyanús jelek, míg nem az esküvő előtt 1 héttel herpesszel a számon ébredtem. Teljes kétségbeesésemben és azonnal az internethez fordultam segítségül, míg nem eszembe jutott, hogy korábban a doktor úr említette a bölcsességfogam eltávolítását követően, hogy a lézeres technológiának köszönhetően az ajakherpesz is hatékonyan gyógyítható.

Rögtön fel is hívtam a rendelőt, ahol a recepciós hölgy azonnal értette a problémámat és az eset sürgősségére tekintettel már aznap este adott egy időpontot. Emelett kedvesen figyelmeztetett arra, hogy ne nyúljak hozzá a fertőzött területhez és ne próbálkozzak fantasztikus eredményekkel kecsegtető csoda módszerekkel, hanem bízzak meg a doktor úr szakértelmébe. Szerencsére megfogadtam tanácsát és nem fordultam a korábban használt vagy a szomszéd néni által javasolt házi praktikékhoz, hanem próbáltam megőrízni a nyugalmamat.  

Másnap a lézeres kezelésnek köszönhetően azonnal enyhültek a tünetek. A fájdalomnak nyoma sem volt és a duzzanat is alábbhagyott. A doktor úr tanácsára a következő napon is megismételtük a kezelést, és másnap már nyoma se volt az ajakherpesznek.”

Amennyiben érzi, hogy ki fog jönni az ajakherpesze, úgy azonnal keresse fel fogászatunkat, hogy gyorsan és fájdalommentesen tudjon megszabadulni a problémától. Keressen minket bizalommal a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki a linken található űrlapot és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot.