Négy egyszerű tipp a reggeli szájszag ellen

Home/szöveges blog/Négy egyszerű tipp a reggeli szájszag ellen
Négy egyszerű tipp a szájszag ellen az Artdent Fogászattól

Minden bizonnyal Önnek is ismerős a reggeli ébredés utáni kellemetlen szájszag jelenléte. Azonban van néhány módszer amivel jelentősen mérsékelni lehet ezt a rossz szájízt, szájszagot. Ebben a cikkben megosztok Önnel 4 gyorsan és könnyen elsajátítható tanácsot amivel megszüntetheti a reggeli kellemetlen, szájízt és szájszagot.

1. Lefekvés előtt igyon meg egy pohár vizet.

A kellemetlen szájszagot a szájüregünkben lévő baktériumok okozzák, amik a nyáltermelés, azaz nedvesség hiányában kezdenek szaporodni alvás közben. Tehát miközben alszunk normál körülmények között alig termelődik nyál a szánkban és a baktériumok felszaporodnak. Jelentősen csökkenthetjük számukat, amennyiben lefekvés előtt gondoskodunk az alvás közbeni hidratációról és megiszunk egy nagy pohár vizet.

2. Alapos és rendszeres esti fogmosás, minimum 2 percig

Alapos és helyes technikával történő fogmosás a szájban lévő ételmaradékok nagy részétől megszabadítja szájüregünket. Ez azért kiemelten fontos, hiszen a baktériumoknak így nem lesz táptalajuk, tehát nem tudnak elszaporodni sem. Lefekvés előtt mindig mossuk meg fogainkat legalább 2 percig.

Négy egyszerű tipp a szájszag ellen az Artdent Fogászattól

3. Használjunk fogköztisztító kefét vagy fogselymet

Bármilyen hatékony fogkeféről is legyen szó, kijelenthetjük, hogy fogmosás során nem tudjuk fogaink minden felszínét megtisztítani. Hiszen fogkefével csak a külső, a belső és a rágófelszínt érjük el. A fogközökben nagy eséllyel ott marad az ételmaradék, ezért építse be a mindennapi szájápolási rutinjába a fögkösztítást.

Négy egyszerű tipp a szájszag ellen az Artdent Fogászattól

4. Használjon minden nap szájvizet.

A szájvíz használata napközben is ajánlott, amennyiben viszont este lefekvés előtt használja, a reggeli kellemetlen szájszag jelentősen mérséklődni fog.

Továbbá figyeljünk arra, hogy amennyiben a reggeli szájszag a tanácsaink betartásának ellenére napközben is jelentkezik és zavaró, lehetséges, hogy más szájüregi probléma játszik közre a kialakulásában, ezért arra biztatjuk, hogy keresse fel fogászatunkat és jelentkezzen be egy ingyenes szűrővizsgálatra.