Miért járjunk rendszeresen fogorvoshoz?

Home/Egyéb, videós blog/Miért járjunk rendszeresen fogorvoshoz?

Első benyomást tennünk valakire csak egyszer van lehetőségünk. A mosoly ennek szerves részét képzi, amely egészséget, magabiztosságot, igényességet, és megbízhatóságot sugallhat.

Független amerikai kutatások eredményeikből kiderül ,hogy a rossz fogak elutasítást váltanak ki a hiányos, rendezetlen fogazat, szorongóvá teheti az embert. Gondoljunk csak azokra, akik mereven, félig zárt szájjal nevetnek vagy kényszeresen a szájuk elé kapják a kezüket, ha nevetniük kell, mert szégyellik a mosolyukat.

Továbbá kiderült az is, hogy a mosolynak közvetlen kihatása van a személyes és az üzleti kapcsolatainkra. Például akik átestek fogfehérítő kezelésen 60%-al nagyobb eséllyel kapták meg az általuk áhítatot pozíciót. A randevún a fehér fogúak csoportja 59%-al tűnt közvetlenebbeknek a résztvevők elmondás alapján.

Azonban, még az esztétikánál is nagyobb gondot jelenthetnek azok az egészségügyi kockázatok, amelyekkel szembe kell néznünk, ha nem kezelik a beteg fogakat. A szájhigiénia elhanyagolása súlyos betegségeket okozhat: Fogszuvasodás, fogelvesztés, gyomor –bélrendszeri megbetegedések, szájüregi daganatok.

A fogak nem képesek maguktól meggyógyulni.

Ezért az esetleges fog- vagy szájbetegségeket kifejlődésük legkorábbi stádiumában lehet leghatékonyabban, legkisebb kockázattal kezelni.