Hogyan válasszunk elektromos fogkefét?

Home/videós blog/Hogyan válasszunk elektromos fogkefét?

 

Pácienseim gyakran fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy milyen elektromos fogkefét válasszanak? Milyen szempontokat vegyenek figyelembe amikor a boltok polcai előtt állnak. A piacon nagyon sok féle elektromos fogkefe található, azonban igen kevés a könnyen és hatékonyan használható típus.

Nézzük az elektromos fogkefe választás legfontosabb szempontjait.

Az adott készülék: NE LEGYEN ELEMES! Mert az elemmel működő készülékek pár fogmosás után veszítenek hatékonyságukból. Törekedjünk a hálózati töltős készülék vásárlására.

Ismert gyártó fogkeféjét válasszuk, mert ha fogkefefejre lenne szükségünk vagy más kiegészítőre, az bárhol beszerezhető lesz. Ezek a gyártók rendelkeznek a legnagyobb tapasztalattal az elektromos fogkefék terén.

Azt javaslom, hogy az ismert gyártók belépő modelljével kezdjük a vásárlást 6-8000 Ft-os kategóriában.  Ezzel sikerül elsajátítani az elektromos fogkefével való hatékony szájápolást. A későbbiekben, amikor megtanultuk használni készüléket, akkor érdemes magasabb kategóriájú fogkefét beszerezni.

Érdemes a puhasörtéjű Sensitive fejet választani, mert ezeknek a tisztítási hatékonysága jobb, mint a többié mert ezek könnyebben képesek a fogközöket tisztítani.

Fontos megjegyezni, hogy ha valaki hagyományos fogkefét elektromosra cserél, akkor a fogmosási technikát is meg kell változtatni. Amennyiben segítségre van szüksége az elektromos fogkefe használatával kapcsolatban, nézze meg következő videonkat vagy, jöjjön el hozzánk és ingyenes konzultáció keretein belül megtanítjuk Önt a helyes technikára.