Kihúzzuk a félelem méregfogát! – Fájdalom nélkül a fogorvosnál

Home/szöveges blog/Kihúzzuk a félelem méregfogát! – Fájdalom nélkül a fogorvosnál
Fájdalommentes fogászat

A fogászatot és a fogorvosi kezeléseket is picit úgy kell felfogni mint a Forma 1-et. Ez is egy “technikai sportág”, amelyben évről évre egyre modernebb anyagok jelennek meg, továbbá hatékonyabb eljárásokat és érzéstelenítőket fejlesztenek ki.

A technológia fejlődése nagy hatással van az Artdent-ben végzett munkánkra is, mivel a különböző modern eljárásoknak köszönhetően jelentősen tudjuk csökkenteni vagy akár teljesen meg is szüntetni a kezelésekkel járó kellemetlenségeket. A 10 vagy 20 évvel ezelőtti fogorvosi székben átélt rossz élményeinket tehát szép lassan teljesen elfelejthetjük.

Vegyük például a fájdalomcsillapítást

Fogászatunkon modern, szájsebészeti beavatkozásokhoz kifejlesztett érzéstelenítőt alkalmazunk, amely a hagyományos szerekkel szemben négyszer erősebb. Ezáltal lehetővé válik az, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes legyen. Gyakori eset, hogy pácienseink a kezelés közben elszenderednek, hiszen pihentetőnek érzik a fekvő pozíciót, fájdalmat pedig nem éreznek.

Vagy a SOL dióda lézeres kezelést

A lézer alkalmazásával az eddigi hagyományos eljárásokhoz képest gyorsabban és a fájdalommentesen végezhetőek el különböző fogászati kezelések, ráadásul a műtéti megterhelés is kisebb, így a gyógyulási idő a felére csökken. Továbbá páratlan baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

SOL dioda lézeres kezelés

Ezek a fontos tulajdonságok a fogmegtartó, azaz a gyökérkezelés, az esztétikai, a szájsebészeti, és az implantológiai beavatkozások során egyaránt hasznos szolgálatot tesznek. A lézerkezelésről bővebben itt olvashat.

3D modellezés és nyomtatás a fogbeültetésnél

A megoldás lényege, hogy egy CT felvétel alapján, egy 3D szoftverrel lemodellezzük az Ön állkapcsát. Ezt követően megtervezzük a leendő foga formáját, hosszúságát és vastagságát, majd ehhez viszonyítva meghatározzuk a fogpótlás ideális pozícióját, ami végül megadja az implantátum pontos helyét a csontba.

A folyamat végén 3D nyomtatóval készítünk egy személyre szabott sebészeti sablont, amely a műtét során, szájba helyezve vezeti a fúrót, így az implantátum tizedmilliméter pontossággal kerül a csontba.

Segítségével lényegesebben rövidebb a beavatkozás ideje, és kisebb a műtéti megterhelés ezáltal a gyógyulási idő is rövidebb. További előnye, hogy korlátozott csontmennyiség esetén is csontpótlás nélkül behelyezhető az implantátum.

Fogászati lézer és mikroszkópos gyökérkezelés a hatékony és eredményes beavatkozásért

A mikroszkóp segítségével akár 25-szörös nagyításban is tudjuk végezni a gyökérkezelést, így nem marad feltáratlan csatornaszakasz, valamint jóval hatékonyabb a fog belsejének tisztítása és az elkészülő tömés is precízebb.

Fogászatunkon a mikroszkópos gyökérkezelést teljes érzéstelenítéssel, fogászati lézer segítségével végezzük. A kezelés ennek köszönhetően kíméletes, a gyulladás megszüntetését követően a fájdalom folyamatosan enyhül, a panaszok elmúlnak, az eredmény pedig hosszú évekig tartós lesz.

Fájdalommentes fogászat

A láthatatlan fogszabályozó klinikánkon használt technológiája

A precíziós 3D tervezésnek köszönhetően a kezelés ideje pontosan kalkulálhatóvá válik, valamint egy virtuális videó segítségével láthatja a várható végeredmény. A számítógép-vezérléssel készült, ezred milliméter pontosságú fogszabályozó készülék, rendkívül pontosan és hatékonyan képes erőt közölni a fogazatra. Ezért a kezelés időtartam rövid, a torlódás mértékétől függően, akár 3 hónap után látványos eredmény érhető el.

A kivehető fogszabályozó sínek átlátszóak, szinte teljesen észrevéthetetlenek. Egy-két nap alatt meg lehet szokni a viselésüket, így egyáltalán nem zavarják Önt beszéd közben és nem okoznak fájdalomérzetet. A kezelés időtartama alatt nyugodtan sportolhat, szórakozhat, étkezhet semmi nem változik.

Fájdalommentes fogászat

Ezek mind-mind olyan új kezelési módszerek, technológiák, amelyek által rövidül a kezelések ideje, kisebb a műtéti megterhelés, rövidebb a gyógyulási időszak, és mind az esztétikai, mind a funkcionális eredmény jobb és tartósabb lesz

A technológia fejlődése minket szolgál, mi pedig annak segítségével nyújtunk Önnek fájdalom- és stresszmentes kezelést. Tegye meg az első lépést, és jöjjön el hozzánk egy ingyenes állapotfelmérést!