A fogkefe választás 4 alapszabálya

//A fogkefe választás 4 alapszabálya

Alapvetően a szájápolás legfontosabb és leggyakrabban alkalmazott eszköze a fogkefe. A fogkefe választása egy nagyon kényes dolog, hiszen a bevásárló központok polcain rengeteg féle és típusú fogkefét találunk.

De melyik az, amelyiket valójában a megfelelő szájhigiénia kialakítása érdekében választanunk kell? Legyen az nagy, kicsi, kerek, ovális, hagyományos, elektromos? Ezekkel a kérdésekkel akkor találkozunk, amikor a boltok polcai előtt állunk.

Biztos, hogy a reklámoknak kell hinnünk? Biztos, hogy azok a fogkefék a legjobbak, amelyeknek az ára a legmagasabb? Vagy esetleg vehetünk olcsóbb fogkefét, de ugyan azt a hatékonyságot tudjuk elérni? Lássuk ezekre a kérdésekre a válaszokat!

A jó fogkefe ismérvei:

1. Kis fej

Általánosságban elmondható, hogy kisebb fejű fogkefét érdemes választani. Mert ezzel a nehezebben hozzáférhető helyekre is könnyebben bejutunk, így jobban tudjuk azokat a területeket tisztítani.

2. Puha sörte

Érdemes a puha sörtéjű fogkeféket választani, mert ezeknek a tisztítási hatékonysága jobb, mint a kemény sörtéjű fogkeféknek, mert ezek könnyebben képesek a fogközöket tisztítani.

3. Kényelmes nyél

A nyél kialakítása nem olyan lényeges ebben az esetben arról kell figyelni, hogy megfelelően komfortosan tudjunk a fogkefét fogni, hogy jól tudjuk mozgatni a szájban.

4. Nem kell a legdrágább, legjobban hirdetett design fogkefét megvásárolni

Az ár is egy igazán fontos dolog, hiszen találkozunk olcsó és nagyon drága fogkefékkel. Legtöbb esetben az igazán drága fogkeféknél, főleg a hirdetett dizájnt kell megfizetni. Az olcsók esetében nagyon oda kell figyelni, mert a legtöbb olcsó fogkefe nagy fejjel és kemény sörtével rendelkezik, ami későbbiekben a fog szövetének károsodását is okozza.

Az előzetesen ismertetett ismérvek alapján érdemes fogkefét választani, hiszen így megfelelő, jó szájhigiéniát tudunk kialakítani. Azonban fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy nincs két egyforma száj, ezért nagyon fontos a megfelelő fogkefe kiválasztása előtt szakemberrel való konzultáció. Keresse fogorvosát, forduljon hozzá bizalommal, hogy megtalálja a legjobb fogkefét. Amennyiben hasznosnak találta videonkat, ossza meg! Iratkozzon fel! Ha bármilyen kérdése lenne, nyugodtan írja meg a hozzászólások között.