Mit mérlegeljünk mielőtt a fogbeültetés mellett döntünk?

Home/videós blog/Mit mérlegeljünk mielőtt a fogbeültetés mellett döntünk?

Nincs olyan ember, akit fogainak elvesztése ne viselne meg, hiszen ebben a helyzetben nehézséget okoznak még az élet legszokványosabb helyzetei is. Nem tudunk önmagunk lenni, jó ízűen enni, mosolyogni, társalogni, így szeretnénk gyors és természetes hatású megoldást találni.

Többször halljuk azonban, hogy a fogbeültetés kockázatos és gyakran sikertelen, ezért sokan elbizonytalanodnak és végül nem vágnak bele. Amennyiben viszont sokáig halogatjuk a beavatkozást, úgy elveszíthetjük önbizalmunkat, kerülni kezdjük barátainkat, a végén már az utcára sem szívesen megyünk ki.

Nézzünk most pár tanácsot, hogy Ön is nyugodt szívvel vághasson bele!

Válasszuk meg gondosan szájsebészünket

Az első és és legfontosabb tanács, hogy  válasszuk meg gondosan szájsebészünket, hiszen egy jó szakember garanciát jelenthet minden problémánkra. Fontos, hogy alaposan utánanézzünk a választott szakembernek. Tájékozódjunk róla az interneten, keressünk rá korábbi munkáira, referenciáira, érdeklődjünk ismeretségi körünkben.

Valóban az implantátum az Önnek legmegfelelőbb megoldás?

Ezt a kérdést minden esetben fel kell tennünk magunknak és a választott szakembernek is. A foghiány nagyon sok módon pótolható, így fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb megoldást válasszuk.

Mindig mérlegelnünk kell, hogy a beavatkozás kockázata arányban van e az elérhető eredménnyel, funkcionális és esztétikai szempontból egyaránt.

Fontos végig gondolnunk azt is, hogy képesek vagyunk e betartani a szájsebész utasításait a műtét előtt és után. A legtöbben erre nem is gondolnak, azonban a páciens megfelelő hozzáállására is szükség van a beavatkozás sikerességéhez, ugyanis a fogbeültetés önfegyelmet igényel.

Miért válasszam a fogbeültetést?

  • A fogbeültetések több mint 98%-a sikeres.
  • Az egészséges fogakat nem kell lecsiszolni
  • A páciens újra tud rágni és újra érzi az ételek ízét.
  • Fogatlanság esetén már kisszámú implantátum beültetésével is olyan fogpótlást készíthet a fogorvos, amely nem mozdul el beszéd vagy rágás közben.
  • Tökéletesen illeszkedik.
  • Alkalmazásával elkerülhető a kivehető pótlás viselése.

Ne hagyja, hogy foghiánya kihasson személyiségére! Forduljon szakemberhez és válassza az Önnek leginkább megfelelő megoldást, hogy könnyedén tudjon mosolyogni Ön is a világra.