Ezekre a fogászati problémákra nyújt megoldást a fogbeültetés

//Ezekre a fogászati problémákra nyújt megoldást a fogbeültetés

A foghiány rengeteg hátránnyal és következménnyel jár. Azonban a legtöbb páciens csak akkor ébred rá erre, amikor megtörténik a fogbeültetés és újra teljes lesz az élete. A fogbeültetés az a módszer, amely az Ön fogászati problémájára hosszú távú és biztonságos megoldást nyújt. Ezzel a szövetbarát megoldással visszanyeri mosolyát és rágóképességét, így ismét teljes értékű életet élhet. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy milyen fogászati problémákra nyújt megoldást a fogbeültetés.

Hiányzó fogak pótlása fogbeültetéssel

Ugyanúgy, ahogy ma már okostelefonokat használunk a régi tárcsás kagylós telefonok helyett, a modern fogpótlás is hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az új és innovatív megoldásoknak köszönhetően a fogbeültetés sikeressége lényegesebben magasabb szintre emelkedett.

Egy-egy hiányzó fog teljes értékű pótlása 

Az implantálás előtti korban 1 fogat pótolni kizárólag úgy lehetett, hogy a szomszédos fogakat lecsiszolták, mivel ezek adták a stabilitást a fogpótlás számára. Tehát 2 egészséges fogat kellett feláldozni, egyetlen fog pótlásához. 

Ma már az elvesztett fog helyére, – amennyiben nincs kizáró tényező, – egy implantátumot helyezünk. Erre kerül a korona, így újra teljessé válik fogsora úgy, hogy egyetlen foga sem sérül meg.

Sorvégi hiányzó fogainak pótlása

Régebben a rögzített híd kizárólag akkor volt elkészíthető, ha a sorvégi fog nem hiányzott, hiszen ez adta meg a híd stabilitását. Ez azonban a fogászati implantáció megjelenésével megváltozott. 

A hátsó fog helyére, valamint a híd másik végén lévő fog helyére kerül egy-egy implantátum, így el tudjuk készíteni a rögzített hídpótlást anélkül, hogy a sorvégi foghiány problémát okozna.

Teljes fogatlanság sikeres kezelése

A teljes fogatlanság pótlása, még néhány tíz évvel ezelőtt is kizárólag kivehető fogpótlással volt lehetséges, mi korántsem biztosította azt kényelmet, funkcionalitást, és esztétikát, amire a páciensek vágytak. 

Ma már több lehetőség is van a teljes foghiány pótlására, mint például kivehető fogsor rögzítése vagy rögzített körhíd fogbeültetés révén. Ezek funkcionálisan és esztétikailag is a valódi fogak értékével bírnak.

Miért ítéli meg fájdalommentesnek a fogbeültetést a pácienseink?

A korszerű érzéstelenítőknek köszönhetően pácienseink 100%-a fájdalommentesnek ítéli meg a beavatkozást. Az általunk használt speciális érzéstelenítőből már egy kis mennyiség is elegendő a fájdalommentességhez, így a szervezetét sem terheli túl.

Fogbeültetés előnyei

A fogbeültetés előnyei közül a legfontosabbak:

  • visszanyeri eredeti rágóképességét, így újra tud jóízűt enni és elkerülheti az emésztési és más szervi problémákat,
  • javítja az arc esztétikáját,
  • visszaadja régi mosolyát, ami növeli az önbizalmát és hozzájárul a fiatalossága megtartásához,
  • komfortos közérzetet biztosít, hiszen tökéletesen illeszkedik, idegentest érzet nélkül,
  • az időben beültetett implantátumnak köszönhetően nem kezdődik meg a csontsorvadás.

Rendelőnkben a fogbeültetések közel 100%-a sikeres, mivel az eljárást kizárólag számítógéppel tervezzük (CAD/CAM technológiával végezzük), ami garancia a tökéletes anatómiai, funkcionális és esztétikai eredményre.

Tegye meg az első lépést és jöjjön el hozzánk otthonához közel, ingyenes konzultációnkra. Önnek nem kell azonnal dönteni. A személyes találkozó abban segít, hogy tiszta és egyértelmű képet kapjon lehetőségeiről és meggyőződjön felkészültségünkről.