Patenttal horgonyzott hibrid fogpótlás

Home/Patenttal horgonyzott hibrid fogpótlás
Esetbemutatás: hibrid fogpótlás után

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Paciensünk egy 60-as éveiben járó hölgy, akinek egy baleset következtében eltört a régi hídpótlása. Az egyik több éve visszatérő páciensünk ajánlására kereste fel a Rendelőnket.

Hogyan történt a fogpótlás?

Az első találkozáskor egy CT és panoráma röntgenfelvételt készítettünk, hogy felmérjük Páciensünk fogainak állapotát és megtaláljuk a számára legelőnyösebb fogpótlási lehetőséget. A digitális diagnosztika és a vizsgálat eredményei alapján részletesen ismertettük neki a lehetőségeit, ezt követően az elképzelései és a lehetőségei alapján készítettünk számára egy a részletes, személyre szabott, írásos kezelési tervet.

A kezelési terv elfogadását követően, eltávolítottuk a törött részt és előkészítettük az érintett területet a beavatkozásra. Páciensünk nem rendelkezett elegendő foggal ahhoz, hogy foghídpótlás vagy korona segítségével pótoljuk a hiányzó részt, ezért úgynevezett hibrid fogpótlás készítettünk neki.

A részleges kivehető fogpótlást az ép fogakhoz kapcsoltuk hozzá, rögzítő elemek segítségével. Ez nagyobb stabilitást biztosít, mint a teljes kivehető pótlások, de nagyobb helyet foglal el, mint a rögzített pótlások. Színvonalas és tökéletesen esztétikus eredmény érdekében a patenttal horgonyzott megoldást választottuk. Ilyen esetben a meglévő fogakra korona kerül, és a patent egyik fele ezeken a koronákon van rögzítve, míg a patent ellendarabja a kivehető fogpótláson található – ennek révén lehet azt rögzíteni vagy eltávolítani.

Mi történt a kezelés után?

A kezelést követően a Páciensnek pár nap pihenőt javasoltunk és óva intettük a nagyobb fizikai aktivitástól, dohányzástól. Elmagyaráztuk és megmutattuk a Páciensnek a kivehető hibrid fogsor használatát. Javasoltuk, hogy továbbra is félévente keresse fel a rendelőnket ingyenesen kontroll-, és szűrővizsgálatra. A műtétet követő pár napban tanácsoltuk speciális, puha sörtéjű fogkefe és szájvíz használatát.

Hasonló megoldott eseteink

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!