Ötödik elem a fogászatban?

Home/szöveges blog/Ötödik elem a fogászatban?
Artdent blog - Ötödik elem a fogászatban

Imádom Luc Besson őrült, tipikusan 90-es évekbeli akciófilmjét, az Ötödik elemet, amelyben a Bruce Willis által alakított hős, Korben Dallas szembeszáll a Gonosszal, hogy megvédelmezze az emberiséget a XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teli univerzumában. A lenyűgöző látványvilág, akció és humor mellett az egyik legemlékezetesebb rész, amikor a rosszak által szétlőtt hajó roncsai közül sikerül megmenekíteniük a földieknek a “Feljebbvaló Lény” kezét. Ennek segítségével pedig hipermodern technológiával regenerálnak és visszahoznak az életbe egy gyönyörű, okos, bámulatos energiával rendelkező vörös hajú nőt, aki az univerzum utolsó reménye.

De mi köze ehhez a fogászatnak?

Nos, ha egy kéz alapján nem is tudunk visszahozni senkit az életbe, a mai modern fogászati technológiákat felhasználva egy olyan szolgáltatást fejlesztettünk ki, amely segítségével akár egy baleset következtében, akár egyszerűen a fogak természetes kopását követően bármikor szinte teljes mértékben helyre tudjuk állítani az eredeti fogsorának állapotát.

A szolgáltatás lényege, hogy az őssejtbankhoz hasonlóan egy intraorális szkenner és egy fogászati CT-felvétel segítségével digitalizáljuk és archiváljuk a teljes fogazatát, szájüregét. Így ha Ön például egy korcsolyázás közben véletlenül elesik, és letörik a foga, eljön a rendelőnkbe, ahol lecsiszoljuk a sérült területet, és akár egy-két órán belül 3D nyomtatóval elkészítjük az eredeti állapotnak megfelelő fogpótlást az archivált felvételek alapján.

Artdent - Oral Scanner vizsgálat eredménye

Hogyan történik ez a vizsgálati csomag?

A digitális lenyomatvétel és a CT-felvétel készítés előtt szakorvos kollégánk teljes körű állapotfelmérést és szájüregi rákszűrést végez. A vizsgálat kitér a gócok, a rák és a rákot megelőző állapotok, valamint az ínysorvadás szűrésére. Ezután következik a digitális lenyomatvétel, melynek folyamata igen gyors és egyszerű. Behelyezzük az eszközt a szájüregbe, végigmegyünk a fogak összes felszínén, alul és felül, majd elkészítjük a fogazatának valamint szájüregének digitalizált, élethű mását. A teljes folyamat mindössze 3-4 percet vesz igénybe, a 3D felvételt pedig azonnal megtekintheti.

A digitális lenyomatvétel során nem kell számolni kellemetlen érzéssel, mivel nem kerül lenyomatanyag a szájba. A fenti képen látható eszköz kisméretű fejét a szájban lassan mozgatva, kellemetlen érzések nélkül, mint egy fényképfelvétel, készül gyorsan és pontosan a digitális lenyomat.

null

Mire használjuk még a digitális lenyomatvételi technológiát?

Az intraorális szkennerrel történő lenyomatvételt elsősorban rögzített fogpótlások, esztétikus koronák, héjak, fogszabályozás, valamint fogbeültetések tervezésekor és készítésekor alkalmazzuk. Ennek köszönhetően fogászatunkon immár a fogpótlás teljes munkamenete digitálisan történik.

Ezt követően asszisztens kollégánk átkíséri Önt a röntgenszobába, ahol egyszerű instrukciók átadását követően elkészíti a CT-felvételt, amely fájdalomtól illetve mindenféle kellemetlen élménytől mentes, és mindössze 1 percig tart. Önnek nem kell ráharapni semmire, csak annyit kell tennie, hogy a CBCT felvétel idejéig mozdulatlan marad.

Végül pedig bemutatjuk Önnek a felvételeket, és közösen kiértékeljük, átbeszéljük az eredményeket. Ezután a teljes anyagot archiváljuk, és egy zárt adatbázisunkban tároljuk, így amennyiben szüksége lenne rá, díjmentesen rendelkezésére bocsátjuk.

Mikor javasolt igénybe venni szolgáltatáscsomagunkat?

A vizsgálatokat érdemes akkor elvégezni, amikor a fogaink még épek, és a fogsorunk még esztétikailag ideális, vagyis minél előbb, annál jobb! Emellett egy hosszas fogászati kezelést követően is mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel. Amennyiben rendelkezik digitális lenyomattal, ha valamilyen okból sérülne a fogsora, a későbbiekben az nagy pontossággal újra elkészíthető.

Gondoskodjon róla, hogy mosolya időtálló legyen, amelyhez a rendelőnk által nyújtott szolgáltatáscsomag kiváló lehetőség! Így, ha fogai megsérülnek, vagy elveszíti őket, abban az esetben a kiindulási állapot a korábban rögzített digitális lenyomat alapján helyreállítható. Kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra most!

További hasznos tippek és tartalmak elérhetők TikTok és YouTube csatornánkon!