Letört bal felső 1-es metszőfog pótlása

/Letört bal felső 1-es metszőfog pótlása

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Paciensünk egy 35 éves fiatal ember, akinek egy munkahelyi baleset következtében letört a bal felső 1-es metszőfoga. Több fogászaton is megfordult, majd egy több éve visszatérő páciensünk ajánlására felkereste a Rendelőnket.  

Milyen beavatkozásra volt szükség?

Az első találkozáskor – mint minden páciensünknél – a komolyabb fogászati problémák megelőzése érdekében egy ingyenes szájüregi rákszűrést végeztünk, ezt követően készítettünk egy panoráma röntgenfelvételt.

A digitális diagnosztika és a vizsgálat eredményei alapján, valamint a páciensünk lehetőségét és igényeit figyelembe véve elkészítettünk egy részletes, személyre szabott, írásos kezelési tervet. Páciensünknek a hosszantartó eredmény érdekében fémmentes fogpótlást javasoltuk.

Hogyan történt a fogpótlás?

A kezelési terv elfogadását követően lenyomatot vettünk a páciens fogazatáról, amit egy digitális szkenner segítségével beszkenneltük, majd programmal megterveztük az odaillő fogpótlást. A tervezés követően a fogtechnikai laboratórium egy marógéppel a cirkon tömbből kifaragta a fogpótlást.

A páciens lecsiszolt fogcsonkjára helyeztük, ezt az adott cirkónium fémmentes vázat, megnéztük a széli záródásokat, megvizsgáltuk a harapást. A smop digitális tervező szoftvernek köszönhetően a váz mikro milliméter pontossággal illeszkedik, szinte ragasztó nélkül fent marad a fogon. 

A vázpróba után a fogtechnikai laboratórium a páciensünk fogszínével megegyező, egy tökéletesen élethű fogat készített, amit szintén lepróbáltunk, majd rögzítettük azt. Az eredmény esztétikailag és funkcionálisan is kifogástalan lett. Páciensünk is nagyon elégedett volt, és hálás volt, hogy visszaadtuk eredeti fogának formáját és mosolyát.

Hasonló megoldott eseteink

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.