Fogszabályozás foghúzás nélkül

//Fogszabályozás foghúzás nélkül

 

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

29 éves páciensünk azzal a kéréssel fordult rendelőnk fogszabályozó szakorvosához, Dr. Friedreich Dórához, hogy tegye rendbe rendezetlen fogait. Több fogorvosnál is járt, és mindegyikük ki akarta húzni két fogát, amit azonban Ő feltétlenül el akart kerülni. Emellett Dávid az ingyenes konzultáció során arra panaszkodott, hogy legnagyobb igyekezete ellenére fogai nagyon gyorsan fogkövesednek.

Nem véletlen, hiszen a torlódott, kusza fogakat nagyon nehezen lehet tisztán tartani és a lepedék is könnyebben megtapad rajtuk. Továbbá a szabálytalan rágási helyzet miatt a fogak öntisztító képessége is rosszabb. Ebből adódóan a fogszabályozó kezelés nem kizárólag a fogsor esztétikájának a helyreállítása miatt fontos.

Hogyan történt a fogszabályozó kezelés?

Az első alkalommal egy ingyenes fogszabályozó konzultáció során, felmértük páciensünk fogainak állapotát. A vizsgálatot követően pedig egy teljeskörű tájékoztatást adtunk neki, majd készítettünk neki egy egyénre szabott kezelés tervet. Ezután elvégezzük a fogszabályozó kezelés megtervezéséhez szükséges vizsgálatokat. Az esztétikai és funkcionális tervezésnek köszönhetően a fogszabályozó kezelési idő csökken, valamint a viselése természetesebb.

A következő alkalommal a szájüreg megtisztítása és fogfelszín polírozása után felhelyeztük a rögzített fogszabályozó készüléket. Ez követően pedig részletes tájékoztatást adtunk a fogszabályozó ápolásával és viselésével kapcsolatban. A fogszabályozót rendszeres időközönként „aktiváltuk”. Azaz megvizsgáltuk az elmúlt időszakban elért eredményeket és a tervekhez igazodva finom hangoltuk a készüléket a további szabályozási funkciók ellátására.

A kifejezetten fog- és csontbarát eljárásnak és az általunk alkalmazott kezelési protokollnak köszönhetően, 1 év alatt helyreállítottuk a torlódást. A kezelés során harapásemelés mellett, a képen látható kényszerhelyzetből kihoztuk a fogakat, és egy szabályos fogíven lettek elhelyezve.

Ezzel megszüntettük a felső torlódást és a keresztharapást is. A páciens harapása tökéletes lett. Amit még érdemes kiemelni, hogy a páciens fogai nem lettek fehérítve. Dr. Friedreich Dóra által megtanított fogmosási technika, a fogszabályozás során történő rendszeres tisztítás és a kezelés végén a polírozás miatt lett ennyire látványos a különbség.

Ezt követően egy előre egyeztetett időpontban előkészítettük a fogakat a fogszabályozó készülék rögzítésére. A fogfelszín tökéletes letisztítása és polírozása után egyenként, precízen pozicionálva felragasztottuk a fogszabályozót. Miután végeztünk a készülék felhelyezésével, részletes tájékoztatást adtunk a fogszabályozó ápolásával és viselésével kapcsolatban.

A modern eszközöknek és a pontos tervezésnek köszönhetően, Dávid elmondása szerint nagyon rövid idő alatt megszokta a fogszabályozó viselését. Az általunk elküldött videóknak köszönhetően a készülék hatékony tisztításának és ápolásának technikáját is nagyon hamar megtanulta.

A fogszabályozót rendszeres időközönként „aktiváltuk”. Azaz megvizsgáltuk az elmúlt időszakban elért eredményeket és a tervekhez igazodva finom hangoltuk a készüléket a további szabályozási funkciók ellátására. A kifejezetten fog- és csontbarát eljárásnak és az általunk alkalmazott kezelési protokollnak köszönhetően, mindössze 8 hónap alatt helyreállítottuk a torlódást.

 

Mi történt a kezelés után?

Sztrippeléssel és un. önligírozó fogszabályozó módszerrel meg tudtuk szüntetni a torlódást úgy, hogy Dávidnak egyetlen egy fogát sem kellett eltávolítani. A fogszabályozó kezelést követően a Páciens fogai szépen elférnek, amely az esztétikai előnyök mellett azért fontos, mert így sokkal könnyebben tudja azokat tisztítani, így meg tudja előzni a fogszuvasodást.

Mit kell tenni Önnek, hogy fogai szabályosak és egészségesek legyenek?

Tegye meg az első lépést! Jöjjön el egy ingyenes fogszabályozás konzultációra Dr. Friedreich Dóra specialistánkhoz, és szerezzen személyre szabott szakértői véleményt. Töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Friedreich Dóra, az Artdent fogszabályozó szakorvosa és a páciense egymás mellett állnak és mosolyognak a fogszabályozást megelőző konzultáció után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.