Fogpótlás akár egy hét alatt

//Fogpótlás akár egy hét alatt

A 68 éves páciensünk hosszú éveken keresztül próbált tudomást sem venni a fogai állapotáról. A fogorvosi rendelőt is messziről elkerülte addig, míg egy erős szúró fájdalmat nem tapasztalt szájüregében.

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensüknek egy nagyon régi, rögzített fogpótlása, valamint a front fogak területén elhasználódott és elkopott koronái voltak. A férfi több mint 20 éve dohányzik, ebből adódóan, ahogy a beavatkozások előtt készült képen is látható, fogai elszíneződtek és szuvasak voltak. 

A 68. születésnapján egy váratlan dolog történt. Páciensünk egy erős szúró fájdalmat tapasztalt szájüregében. A napokig tartó fogfájást követően pedig eldöntötte, hogy véget vet a szenvedésének és végleges megoldást keres panaszára. Azt interneten böngészve talált rá fogászatunkra.

Hogyan történt a fogpótlás?

Az ingyenes állapotfelmérést követően, egy írásos árajánlatot és egy teljeskörű kezelési tervet készítettünk páciensünknek. Ezt részletesen átbeszéltük vele, és válaszoltunk az összes felmerülő kérdésére.

Első lépésként professzionális szájhigiéniai kezeléssel megszüntettük a fogínygyulladást. A komplex beavatkozás során eltávolítottuk nem csak a fogíny feletti, hanem a fogíny alatt felhalmozódott fogkövet. A fogak felszínét pedig egy speciális homokfúvó készülékkel megtisztítottuk.

Második lépésként eltávolítottuk a Páciens felső fogazatáról a régi hidat, majd a maradék fogcsonkokat vállasan preparáltuk. A modern koronaelőkészítési technika előnye a hagyományos csiszolással szemben, hogy jóval pontosabb, szövetbarátabb eljárás.

Az előkészítést követően lenyomattal rögzítettük a fogaknak a helyzetét az állkapocsban. A lenyomatot elküldtük a fogtechnikai laboratóriumba, ahol a CAD/CAM technológiával milliméter pontossággal elkészítésre került a cirkon–kerámia foghíd. 

Ezt követte a vázpróba, ahol meggyőződtünk arról, hogy az elkészült váz anatómiai és kényelmi szempontból is tökéletes páciensünk számára. Végezetül a színében, formájában és kényelmében is megfelelő fogmű rögzítésre került. 

A kezeléssorozat mindösszesen 7 napot vett igénybe.

A kezelés során alkalmazott fogpótlási módszer

A páciensnek cirkon–kerámia foghídat helyeztünk fel, amely a jelenleg az egyik legmodernebb eljárás. Kimagasló esztétikai hatású, harmonizál a természetes fogakkal. A fémvázas eljáráshoz képest természetesebb hatású fogpótlás, mivel a koronák a fognyaknál az íny visszahúzódása során sem válnak láthatóvá. Szilárdsága is jelentős, ami a fogpótlás élettartamát kedvezően befolyásolja.

Mi történt a kezelés után?

A kezelését követő megmutattuk páciensünknek a számára legideálisabb fogmosási technikát, valamit gyakorlati tanácsokkal láttuk el. Továbbá hosszantartó eredmény érdekében (minden) páciensük számára félévenkénti, ingyenesen kontrollvizsgálatokat biztosítunk.

Hasonló megoldott eseteink

Ön is hasonló problémájára keres megoldást?

Jöjjön el hozzánk ingyenes konzultációra, ahol képet adunk fogai aktuális állapotáról, valamint megoldási javaslatot adunk Önnek és válaszolunk fogpótlással, esztétikai fogbeavatkozásokkal kapcsolatos kérdéseire is, illetve döntését sem kell azonnal meghoznia .Időpontfoglaláshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan visszahívjuk.

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.