Fémmentes cirkónium kerámia fogpótlás

Home/Esetbemutatások/Fémmentes cirkónium kerámia fogpótlás
Esetbemutatás - fogpótlás után

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensünk azért kereste fel a rendelőnket, hogy a felső első 6 fogát rendbe tegyük. A fogászati állapotfelmérés során kiderült, hogy elszíneződött, agyontömött gyökérkezelt fogakkal rendelkezett. A fenti kiinduló képen is jól látható, hogy meglehetősen nagy tengely eltérések voltak a páciens fogai között, valamint harapási formája eldeformálódott. A teljes körű vizsgálatot követően a páciens számára legjobb megoldást javasoltuk, a fémmentes cirkónium kerámia fogpótlást.

Hogyan történt a fogpótlás?

A kezelést a páciens fogainak előkészítésével kezdtük, amely során a vállas koronaelőkészítési technikát alkalmaztuk. A módszer legfőbb előnye, hogy jóval pontosabb, egészségesebb és szövet barátabb mint a hagyományos csiszolás. Továbbá a modern vállas előkészítési eljárást alkalmazva nem alakul ki ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, a fogágy és az íny nem károsodik, elkerülhető a szürke ínyszél megjelenése, valamint a koronaszél melletti szuvasodás is ritkább.

A koronaelőkészítést követően lenyomatot vettünk a páciens fogairól, amit elküldtünk a fogtechnikai laboratóriumba, ahol a CAD/CAM technológiával ezred milliméter pontossággal elkészítésre került a cirkon korona váza. Ezt követte a vázpróba, ahol meggyőződtünk arról, hogy az elkészült váz anatómiai és kényelmi szempontból is tökéletes páciensünk számára. A sikeres vázpróba utána visszaküldtük a vázat a laboratóriumba, ahol a cirkónium-oxid vázra élethű, esztétikus kerámia leplező anyagot rétegeztek. Végezetül a színében, formájában és kényelmében is megfelelő fogmű rögzítésre került a lecsiszolt fogakra.

Mi történt a kezelés után?

A kezelését követő megmutattuk páciensünknek a számára legideálisabb fogmosási technikát, valamit gyakorlati tanácsokkal láttuk el. Továbbá hosszantartó eredmény érdekében (minden) páciensük számára félévenkénti, ingyenesen kontrollvizsgálatokat biztosítunk.

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!