Fémmentes cirkónium kerámia fogpótlás

//Fémmentes cirkónium kerámia fogpótlás

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensünk azért kereste fel a rendelőnket, hogy a felső első 6 fogát rendbe tegyük. A fogászati állapotfelmérés során kiderült, hogy elszíneződött, agyontömött gyökérkezelt fogakkal rendelkezett. A fenti kiinduló képen is jól látható, hogy meglehetősen nagy tengely eltérések voltak a páciens fogai között, valamint harapási formája eldeformálódott. A teljes körű vizsgálatot követően a páciens számára legjobb megoldást javasoltuk, a fémmentes cirkónium kerámia fogpótlást.

Hogyan történt a fogpótlás?

A kezelést a páciens fogainak előkészítésével kezdtük, amely során a vállas koronaelőkészítési technikát alkalmaztuk. A módszer legfőbb előnye, hogy jóval pontosabb, egészségesebb és szövet barátabb mint a hagyományos csiszolás. Továbbá a modern vállas előkészítési eljárást alkalmazva nem alakul ki ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, a fogágy és az íny nem károsodik, elkerülhető a szürke ínyszél megjelenése, valamint a koronaszél melletti szuvasodás is ritkább.

A koronaelőkészítést követően lenyomatot vettünk a páciens fogairól, amit elküldtünk a fogtechnikai laboratóriumba, ahol a CAD/CAM technológiával ezred milliméter pontossággal elkészítésre került a cirkon korona váza. Ezt követte a vázpróba, ahol meggyőződtünk arról, hogy az elkészült váz anatómiai és kényelmi szempontból is tökéletes páciensünk számára. A sikeres vázpróba utána visszaküldtük a vázat a laboratóriumba, ahol a cirkónium-oxid vázra élethű, esztétikus kerámia leplező anyagot rétegeztek. Végezetül a színében, formájában és kényelmében is megfelelő fogmű rögzítésre került a lecsiszolt fogakra.

Mi történt a kezelés után?

A kezelését követő megmutattuk páciensünknek a számára legideálisabb fogmosási technikát, valamit gyakorlati tanácsokkal láttuk el. Továbbá hosszantartó eredmény érdekében (minden) páciensük számára félévenkénti, ingyenesen kontrollvizsgálatokat biztosítunk.

Ön is hasonló problémájára keres megoldást?

Jöjjön el hozzánk ingyenes, kötelezettségmentes állapotfelmérésre és konzultációra, ahol képet adunk fogai állapotáról, valamint választ adunk az összes kérdésre. Döntését ráér ezután meghozni. Időpontfoglaláshoz töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan visszahívjuk Önt.

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.