Elviselhetetlen fájdalom egy elhanyagolt bölcsességfog miatt

Home/Elviselhetetlen fájdalom egy elhanyagolt bölcsességfog miatt
Dr. Varajti Artúr szájsebész és páciense mosolyog bölcsességfog eltávolítás után.

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Berta Zoltán páciensünk (26) intenzív, nyilalló fájdalommal fordult hozzánk segítségért. A szájüregi vizsgálatot követően, azonnal egyértelművé vált a probléma oka. A Páciens bal alsó bölcsességfoga teljesen beékelődött és a fog mellőli váladék okozta a kínzó fájdalmat.

Alapos vizsgálat, valamint a röntgenfelvétel kielemzését követően megállapítottuk, hogy a bölcsességfog vízszintes helyzetben fekszik, nagyon közel az előtte lévő 7-es foghoz, amelyet már ki is lyukasztott.

Hogyan történt a bölcsességfog eltávolítás?

műtét előtt tájékoztattuk a Páciensünket a beavatkozás menetéről és arról, hogy milyen eszközöket fogunk használni. A műtét alatt is folyamatosan kommunikáltunk a Pácienssel, hogy mindig tisztában legyen azzal, hogy mi történik.

Speciális, a lidokainnál erősebb érzéstelenítőt alkalmaztunk, amely jóval erősebb és hatékonyabb, ezzel a beavatkozás teljesen fájdalommentessé tehető. Ínymetszést követően feltártuk és fúróval daraboltuk szét a fogat, ezzel megkímélve a fogkörnyéki területeket, valamint a 7-es fogat sértetlenül hagyjuk és a szuvasodást kezelni tudjuk, így megmentjük a fog épségét.

Mi történt a bölcsességfog műtét után?

A beavatkozás végén összevarrtuk a sebet és elmagyaráztuk a bölcsességfog műtét után lehetséges fellépő jelenségeket, szükséges teendőket. Antibiotikum kúrát, fájdalomcsillapító szedését, valamint ózonterápiát ajánlottunk Páciensünknek, amely többek között fertőtlenítő hatásának köszönhetően felgyorsítja a seb gyógyulását, ezzel megrövidítve a lábadozási időt.

Zoli a beavatkozást követően megkönnyebbülten számolt be arról, hogy már csupán csekély mértékű fájdalma van és ismét munkába tudott állni.

Ezt írta rólunk Páciensünk

,,A doktor úrnak köszönhetően egy életre megtanultam, hogy valamit nem érdemes halogatni. A bölcsességfog eltávolítás is ilyen.”

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!