Dr. Varajti Artúr szájsebész és páciense mosolyog bölcsességfog eltávolítás után.

Élménybeszámoló: elviselhetetlen fájdalom egy elhanyagolt bölcsességfog miatt

Elhanyagolt bölcsességfog okozta lyukas fog?
Elviselhetetlen fájdalom?
Páciensünk történetéből érdemes tanulni.

Miért kereste fel az ArtDent Fogászatot?

Berta Zoltán páciensünk (26) intenzív, nyilalló fájdalommal fordult hozzánk segítségért. A szájüregi vizsgálatot követően, azonnal egyértelművé vált a probléma oka. A Páciens bal alsó bölcsességfoga teljesen beékelődött és a fog mellőli váladék okozta a kínzó fájdalmat.

Alapos vizsgálat, valamint a röntgenfelvétel kielemzését követően megállapítottuk, hogy a bölcsességfog vízszintes helyzetben fekszik, nagyon közel az előtte lévő 7-es foghoz, amelyet már ki is lyukasztott.

Milyen beavatkozásra volt szükség?

A műtét előtt tájékoztattuk a Páciensünket a beavatkozás menetéről és arról, hogy milyen eszközöket fogunk használni. A műtét alatt is folyamatosan kommunikáltunk a Pácienssel, hogy mindig tisztában legyen azzal, hogy mi történik.

Speciális, a lidokainnál erősebb érzéstelenítőt alkalmaztunk, amely jóval erősebb és hatékonyabb, ezzel a beavatkozás teljesen fájdalommentessé tehető. Ínymetszést követően feltártuk és fúróval daraboltuk szét a fogat, ezzel megkímélve a fogkörnyéki területeket, valamint megőrizve a 7-es fogat sértetlenül hagyjuk és a szuvasodást kezelni tudjuk, így megmentve a fog épségét.

Mi történt a bölcsességfog műtét után?

A beavatkozás végén összevarrtuk a sebet és elmagyaráztuk a bölcsességfog műtét után lehetséges fellépő jelenségeket, szükséges teendőket. Antibiotikum kúrát, fájdalomcsillapító szedését, valamint ózonterápiát ajánlottunk Páciensünknek, amely többek között fertőtlenítő hatásának köszönhetően felgyorsítja a seb gyógyulását, ezzel megrövidítve a lábadozási időt.

Zoli a beavatkozást követően megkönnyebbülten számolt be arról, hogy már csupán csekély mértékű fájdalma van és ismét munkába tudott állni.

Páciensünk véleménye.

,,A doktor úrnak köszönhetően egy életre megtanultam, hogy valamit nem érdemes halogatni. A bölcsességfog eltávolítás is ilyen.”

Felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebészünk várja önt.

Előzze meg a fájdalmat és távolíttassa el bölcsességfogát 2017. november 30-ig  történő bejelenetkezéssel, 50% kedvezménnyel fogászatunkon.
Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 20 218 5343 telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Hívjon minket!

+36 20 218 5343

1027 Budapest, Bem rakpart 50.

Bizonytalan a döntésben? Jelentkezzen be ingyenes, kötelezetségmentes konzultációra!

Amennyiben még mindig bizonytalan látogasson el hozzánk egy ingyenes, kötelezettségmentes konzultációra, nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebészünktől várja Önt. Mérje fel fogai állapotát mielőtt döntést hoz! Hívjon minket a+36 20 218 5343 telfonszámon vagy töltse ki a fenti űrlapot és jelezze, hogy ingyenes konzultációra van szüksége!