Amikor az esztétikai tömés cseréje már nem elég

Home/Amikor az esztétikai tömés cseréje már nem elég
Ardent esetbemutatás porcelánhéj előtte képArdent esetbemutatás porcelánhéj utána kép

A fizikai fájdalommal nem járó, ugyanakkor esztétikai problémákat okozó fogproblémákkal sokan hajlamosak akár évekig is várni, pedig manapság olyan korszerű megoldások állnak rendelkezésre, amelyekkel elkerülhető a különböző színű fogzománc, tömés vagy fogfelület okozta esztétikai probléma. 32 éves páciensünk is hasonló helyzet miatt érkezett rendelőnkbe, akinek egy fájdalommentes, rövid kezeléssel tudtuk orvosolni problémáját.

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

A 15 évvel ezelőtti síbalesetben megsérült páciensünk sajnos tragikus módon, de fél fogát elveszítette. A foghiány pótlása esztétikus fogtöméssel és élpótlással valósult meg, azonban sajnos az idő előrehaladtával anyagfáradás következett be. Az esztétikus tömés találkozási vonalai elszíneződtek, és különböző színezetűvé vált a foganyag, és maga a tömés is. Ilyen esetekben sajnos a színkülönbség kifejezetten zavaróvá válik, így páciensünk számára is egy komplex megoldást javasoltunk.

Egy ilyen összetett esetben sokan azt gondolnák, hogy elég csupán a fogtömést cserélni, azonban az ArtDentnél tudjuk, hogy ez valójában csak a félmegoldás lenne a problémára, hiszen a fogél és az esztétikai tömés közötti különbség mosolygás közben, napsütésben és fotózáskor ugyanúgy látható lenne, mivel a fog anyagának fénytörő képesség különböző.

Hogyan történt a kezelés?

Megoldásként a manapság legkorszerűbb technológiát, a porcelánhéj készítését javasoltuk páciensünknek. A régi tömés eltávolítását követően a mindössze kontaktlencse vastagságú porcelánhéjnak megfelelően preparáltuk a saját foganyagot, majd lenyomatot vettünk a későbbi fogpótláshoz. Természetesen, az ArtDentnél fontos számunkra, hogy ameddig fogpótlása elkészül, addig se kelljen esztétikai problémák miatt aggódnia, így páciensünket ideiglenes fogpótlással láttuk el jobb felső 1-es fogánál. 

A fogpótlás utolsó fázisában már a próba következett, ahol a fogtechnikus által szakszerűen elkészített héjat az ideiglenes tömés eltávolítását követően páciensünk fogaihoz illesztettünk. Ilyenkor minden esetben lehetőséget biztosítunk a próbára, hiszen ugyan nagy szakmai tudással rendelkezik klinikánk minden szakorvosa, mégis a páciens véleménye és ízlése az, amelynek meg kell felelnie egy esztétikai beavatkozás eredményének.

Mi történt a kezelés után?

A színben és formában is kiváló eredmény páciensünk tetszését is elnyerte, így a próbát követően adhezív technikával felragasztottuk és rögzítettük a porcelánhéjat. Az eredmény úgy gondoljuk önmagáért beszél, hiszen az élek elszíneződésének ilyen szintű, precíz javítása hosszantartó eredményt biztosít páciensünk számára.

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!