Miért szükséges a fogszabályozás?

Home/videós blog/Miért szükséges a fogszabályozás?
Fogszabályozás az Artdentnél - elégedett ügyféllel

A rendezetlen fogsor és a rendellenes harapás hatással van a rágásunkra, a mosolyunkra, valamint az emésztőrendszerünk működésére. Ezért a fogszabályozás célja nem kizárólag a fogsor esztétikájának helyreállítása, hanem a fogelvesztést okozó tényezők kiiktatása és a harapási rendellenességek megszüntetése.

A rossz a harapás miatt a rágás során fellépő kóros erőhatások a fogak tartószerkezetének leépüléséhez vezet, amely fogínysorvadást okoz. Emellett a rossz harapási forma kényszerhelyzetben tartja az alsó állcsontot, lassú és észrevétlen láncreakciót beindítva. Hiteles tanulmányok bizonyítják, hogy a fejfájás és emésztőrendszeri problémák nagy része visszavezethető rendezetlen fogsorhoz, rendellenes harapáshoz.

A rendezetlen fogsora fogak korai elvesztéséhez is vezethet 

A torlódott, kusza fogakat sokkal nehezebb tisztán tartani, a lepedék könnyebben megtapad rajtuk,  valamint a szabálytalan rágási helyzet miatt a fogak öntisztító képessége is csökken, így nagyon könnyen kialakulhat fogszuvasodás és fogágybetegség. Ezért a fogszabályozás hiánya akár fogaink korai elvesztéséhez is vezethet.

Sok páciensem a fogszabályozó kezelés előtt gyakran panaszkodik, hogy fogaik nagyon gyorsan fogkövesednek. Ennek oka, hogy szabálytalanság miatt – bármennyire is igyekeznek – nem tudják normálisan megtisztítani fogaikat. Azonban ez a probléma a fogszabályozó kezelést követően megszűnik.

A torlódás megszüntetésével fogait hatékonyabban tudja megtisztítani, amellyel megelőzheti a fogszuvasodás és a fogágybetegség  kialakulását. Gyakran a már kezelt fogágy betegek helyzetén is nagymértékben tudunk javítani fogszabályozással. Több páciensem esetén is sikerült a mozgó fogakat stabil, nyugvó pozícióba szabályozni.

 

A fogszabályozás tehát egy preventív, azaz egy megelőző kezelés. A kóros állapot korai felismerésével és kezelésével rengeteg kellemetlenséget tud elkerülni. Tegye meg az első lépést! Jöjjön el egy ingyenes fogszabályozás konzultációra Dr. Friedreich Dóra specialistánkhoz, és szerezzen személyre szabott szakértői véleményt. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!