Fogágybetegség, fogeltávolítás és fogpótlás

/Fogágybetegség, fogeltávolítás és fogpótlás

Tiroli páciensünk többféle fogászati problémájára keresett megoldást, amelyek közül legjobban első két fogának szinte teljes elszíneződése zavarta, de régi tömései is cserére szorultak.

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensünknek gyermekkora óta hiányoztak a jobb és bal oldali 2-es fogai, ami miatt miatt nem volt megelégedve mosolyával, és sokszor érezte magát kellemetlenül. Anyagi helyzete miatt úgy gondolta, hogy érdemesebb inkább külföldön keresnie a megoldást problémáira. Klinikánkra az interneten való keresgélés után talált rá, majd jelentkezett be ingyenes konzultációra.

Milyen beavatkozásra volt szükség?

Az állapotfelmérést követően megállapítottuk, hogy fogainak esztétikáját nem lehetséges visszaállítani önmagában a tömések cseréjével. A maximális funkcionalitás és esztétikai eredmény érdekében fémmentes cirkónium kerámia fogpótlásra tettünk javaslatot. A kezelési terv részletes átbeszélést követően mindezt írásos formában is rögzítettünk, amely kapcsán páciensünk még aznap visszajelzett és időpontot foglalt budapesti klinikánkra.

Hogyan történt a fogpótlás?

A koronaelőkészítést követően lenyomatot vettünk páciensünk fogsoráról. Ezt követően a fogtechnikai laboratóriumban CAD-CAM technológiával ezred milliméter pontossággal készült el a cirkon korona váza, amellyel tökéletes illeszkedés és természetes végeredmény érhető el, így a jelenleg elérhető legmodernebb és legesztétikusabb technika.

A váz elkészültét követően vázpróbát tartottunk, ahol ellenőrizzük a kényelmi és anatómiai szempontokat. A sikeres próba után a laboratórium véglegesítette a fogművet, amely a fogak csiszolását követően nyert el végleges helyét páciensünk szájában. Az elkészült fogmű színében és formájában, illetve anatómiailag is tökéletesen passzolt a mellett található ép fogakhoz, így páciensünk elégedett mosollyal távozott klinikánkról.

A kezelést követően segítettünk páciensünk számára elsajátítani a kifejezetten az ő fogsorának legmegfelelőbb fogmosási technikát, valamint gyakorlati tanácsokat adtunk annak érdekében, hogy meg tudja őrizni fogai és szájürege egészségét.

A kezeléssorozat mindösszesen 5 napot vett igénybe.

Mi történt a kezelés után?

A kezelést követően segítettünk Páciensünk számára elsajátítani a számára legmegfelelőbb fogmosási technikát, valamint gyakorlati tanácsokat adtunk annak érdekében, hogy meg tudja őrizni fogai és szájürege egészségét. Rendelőnkben félévenkénti, ingyenes szűrővizsgálatot biztosítunk Páciensünknek.

Hasonló megoldott eseteink

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Jöjjön el hozzánk ingyenes, kötelezettségmentes állapotfelmérésre és konzultációra, ahol képet adunk fogai állapotáról, valamint választ adunk az összes kérdésre. Döntését ráér ezután meghozni. Időpontfoglaláshoz töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan visszahívjuk Önt.

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.