Valódi fogmegtartó kezelés

//Valódi fogmegtartó kezelés

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensünk a frontfogai kuszasága miatt kereste fel budapesti rendelőnket, azonban az állapotfelmérés során az esztétikai problémán túl, sokkal veszélyesebb dolgot találtunk. A képen jól látható, hogy páciensünknek a jobb oldali szemfogai keresztbe haraptak, azaz a felső fogai az alsókon belül helyezkedtek el. Ez a fogai torlódásához, girbe-gurbaságához vezetett.

Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a keresztharapás nem csak esztétikailag zavaró. A harapási rendellenesség miatt a fogakat ellentétes irányú erők érik, amely korai fogelvesztéshez is vezethet. Tehát páciensünk esetében az esztétikai korrekción túl valódi fogmegtartó fogszabályozó kezelés is történt.

Hogyan történt a fogszabályozó kezelés?

Az első alkalommal egy ingyenes fogszabályozó konzultáció során, felmértük páciensünk fogainak állapotát. A vizsgálatot követően pedig egy teljeskörű tájékoztatást adtunk neki, majd készítettünk neki egy egyénre szabott kezelés tervet. Ezután elvégezzük a fogszabályozó kezelés megtervezéséhez szükséges vizsgálatokat. Az esztétikai és funkcionális tervezésnek köszönhetően a fogszabályozó kezelési idő csökken, valamint a viselése természetesebb.

A következő alkalommal a szájüreg megtisztítása és fogfelszín polírozása után felhelyeztük a rögzített fogszabályozó készüléket. Ez követően pedig részletes tájékoztatást adtunk a fogszabályozó ápolásával és viselésével kapcsolatban. A fogszabályozót rendszeres időközönként „aktiváltuk”. Azaz megvizsgáltuk az elmúlt időszakban elért eredményeket és a tervekhez igazodva finom hangoltuk a készüléket a további szabályozási funkciók ellátására.

A kifejezetten fog- és csontbarát eljárásnak és az általunk alkalmazott kezelési protokollnak köszönhetően, 1 év alatt helyreállítottuk a torlódást. A kezelés során harapásemelés mellett, a képen látható kényszerhelyzetből kihoztuk a fogakat, és egy szabályos fogíven lettek elhelyezve.

Ezzel megszüntettük a felső torlódást és a keresztharapást is. A páciens harapása tökéletes lett. Amit még érdemes kiemelni, hogy a páciens fogai nem lettek fehérítve. Az általunk megtanított fogmosási technika, a fogszabályozás során történő rendszeres tisztítás és a kezelés végén a polírozás miatt lett ennyire látványos a különbség.

Mit kell tenni Önnek, hogy fogai szabályosak és egészségesek legyenek?

Tegye meg az első lépést! Jöjjön el egy ingyenes fogszabályozás konzultációra Dr. Friedreich Dóra specialistánkhoz, és szerezzen személyre szabott szakértői véleményt. Töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Friedreich Dóra, az Artdent fogszabályozó szakorvosa és a páciense egymás mellett állnak és mosolyognak a fogszabályozást megelőző konzultáció után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.