Teljes szájrehabilitáció 15 év után

Home/Esetbemutatások/Teljes szájrehabilitáció 15 év után
Esetbemutatás: dohányzás által károsított fogak helyreállítása - utána

Az 56 éves páciensünk szájában található fogpótlás több mint 15 éve készült, azóta anyagi okok miatt sajnos nem volt lehetősége fogászati kezelésen részt venni.

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

Páciensünk elmondása szerint, a 40 éves korában elvégzett fogpótlását követően sem fogkőeltávolításon, sem egyéb fogászati kezelésen nem vett részt. Hosszú évekig próbálta kerülni a szájüregi vizsgálatot, rákszűrést így fogai állapotáról sem vett tudomást sem ő, sem fogorvos szakember. Végül egészsége megőrzése érdekében, egy barátja ajánlására látogatott el egy ingyenes állapotfelmérő vizsgálatra rendelőnkbe.

Milyen fogászati kezelésekre volt szüksége páciensünknek?

Az ingyenes szájüregi szűrővizsgálat segítségével mértük fel a páciens fogainak állapotát. Ahogy a kezelést megelőző képen is jól látható, páciensünk fogai súlyos mértékben színeződtek el a dohányzás és a kávézás hatására.

Alsó front hídja pedig egy nagyon régi technikával (műanyag leplezésű fém fogászati híd) készült, amit az idő előrehaladtával nagy mennyiségű fogkő borított be. A férfi meg akart szabadulni kivehető protézisétől, továbbá arról álmodott, hogy mosolya ismét olyan legyen, mint 25 évvel ezelőtt.

A konzultációt követően egy teljes körű, egyénre szabott kezelési tervet készítettünk számára, amelyet részletesen át is beszéltük. 4 nappal később meghozta a döntést, és elfogadta az általunk ajánlott kezelési és rekonstrukciós tervet, amely alapján időpontot egyeztettünk vele.

Hogyan történt a kezelés budapesti fogászati rendelőnkben?

Első lépésként professzionális szájhigiéniai kezelést végeztünk el páciensünkön a fertőzéskockázat csökkentése végett. A komplex beavatkozás során fájdalommentesen eltávolítottuk a fogíny feletti és alatti fogkőt, valamint megszüntettük a gyulladást. Végül megtisztítottuk a fogfelszínt az évek során felhalmozódott színezőanyagoktól.

A szájhigiéniai kezelést követően vállas koronaelőkészítési technikával előkészítettük a páciens fogait. A modern eljárás jóval pontosabb és szövetbarátabb a hagyományos csiszolással szemben. A vállas előkészítést alkalmazva nem alakul ki ínygyulladás, a fogágy és az íny sem károsodik.

Végül páciensünk számára számítógép által (CAD/CAM technológia) tervezett fémmentes cirkónium fogpótlást készítettük. Elsődleges igényét figyelembe véve fogai természetes hatásúak lettek, ugyanakkor szabályosak is. Ahogy a képen is látszik, a fogpótlás enyhén színezett van, mivel nem tartotta volna túl esztétikusnak a szinte már steril fehér árnyalatot.

Mi történt a kezelés után?

A kezelését követő megmutattuk páciensünknek a számára legideálisabb fogmosási technikát, valamit gyakorlati tanácsokkal láttuk el. Továbbá hosszantartó eredmény érdekében (minden) páciensük számára félévenkénti, ingyenesen kontrollvizsgálatokat biztosítunk.

Hasonló megoldott eseteink

Ön is hasonló problémájára keres megoldást?

Jöjjön el hozzánk ingyenes, kötelezettségmentes állapotfelmérésre és konzultációra, ahol képet adunk fogai állapotáról, valamint megoldási javaslatot adunk, válaszolunk az összes felmerülő kérdésére. Döntését ráér ezután meghozni. Időpontfoglaláshoz töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan visszahívjuk Önt.