4-tagú front híd fogpótlás

//4-tagú front híd fogpótlás

Miért kereste fel az ArtDent fogászatot?

53 éves, osztrák páciensünknek néhány évvel ezelőtti  baleset következményeként a jobb és a bal oldali 1-es fogai elhaltak és gyulladásos elváltozás alakult ki bennük. Ezeket a fogakat a korábbi években más rendelőben többször is gyökérkezelték, megműtötték, valamint gyökércsúcs eltávolítást (gyökércsúcs rezekciót) hajtottak végre rajtuk. Azonban ezek a kezelések nem érték el a kívánt sikert, a gyökérkezelt fogak gyakran panaszt okoztak. Ezért fogai eltávolítása mellett döntött, majd felkereste rendelőnket.

Milyen beavatkozásra volt szükség?

Páciensünknek hosszú évek óta tartó autoimmun betegsége van, amely kizáró ok a fogbeültetésnek. Nagyon erős szteroidokat szed és biológiai terápiában részesül, amely miatt az implantátum behelyezése erősen kontraindikált – erősen ellenjavallott, ezért döntöttünk az ún. fémmentes, CAD/CAM technológiával tervezett és kivitelezett esztétikus cirkon fogpótlás híd elkészítése mellett.

Hogyan történt a fogpótlás?

Első lépésként eltávolítottuk a két 1-es fogát, majd vállas preparációval a szomszédos fogakat lecsiszoltuk. Ennek a koronaelőkészítési technika előnye a hagyományos csiszolással szemben, hogy jóval pontosabb, és szövet barátabb eljárás. A modern vállas előkészítési eljárást alkalmazva nem alakul ki ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, a fogágy és az íny nem károsodik, elkerülhető a szürke ínyszél megjelenése, valamint a koronaszél melletti szuvasodás is ritkább.

A gyógyulás idejére készítünk páciensük számára műanyag ideiglenes hidat, hogy egyetlen napra se legyen elzárva a külvilágtól. Gyakorta előfordul, hogy a páciensek azért halasztgatják a fogpótlás kivitelezését, mert attól félnek, hogy napokon keresztül hiányozni fognak a fogaik, amíg a végleges fogpótlás, korona vagy híd elkészül. Ezért klinikánkon minden páciens számára műanyag ideiglenes koronát vagy hidat készítünk, így egyetlen percre sem kell a rendelőt „fog nélkül” elhagynia.

Végül az elkészült 4-tagú front híd fogpótlás a próbát követően rögzítésre került. A cirkónium-dioxid alapanyag teljesen fémmentes, esztétikáját tekintve tökéletesen élethű fogpótlás készíthető belőle. Ezred milliméter pontos számítógéppel vezérelt technológiával készül, így garantált a pontosság és a kényelem.

Mi történt a kezelés után?

A kezelését követő megmutattuk páciensünknek a számára legideálisabb fogmosási technikát, valamit gyakorlati tanácsokkal láttuk el. Továbbá hosszantartó eredmény érdekében (minden) páciensük számára félévenkénti, ingyenesen kontrollvizsgálatokat biztosítunk.  

Hasonló megoldott eseteink

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné fogászati problémáját megoldani?

Keressen minket a +36 20 218 5343-as telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot nevének, telefonszámának megadásával és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Forduljon hozzánk bizalommal és távozzon elégedetten, magabiztos mosollyal!

Dr. Varajti Artúr fogorvos, fogászati asszisztens és páciens állnak egymás mellett és mosolyognak a bölcsességfog eltávolítás után.

+36 20 218 5343

artdent@artdent.hu

1027 Budapest, Bem rakpart 50.